Περιμένοντας την «καταιγίδα» της Συρίας

Παρότι ο πρόεδρος Ομπάμα έχει δηλώσει ότι ο πόλεμος στο Ιρακ ήταν ένας χαζός πόλεμος η θέση του ως πλανητάρχης του παρέχει την δυνατότητα να δώσει την εντολή για έναν πόλεμο ακόμα. Και παρότι έφτασε στον λευκό οίκο με όραμα του την εξυγίανση στα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των ΗΠΑ και ως ειρηνοποιός, τελικά μάλλον θα είναι άλλος ένας πρόεδρος που θα ξεκινήσει “στρατιωτικές επιχειρήσεις” στην Μ.Ανατολή. Ένα χρόνο πριν είχε προειδοποιήσει την κυβέρνηση της Συρίας ότι η χρήση χημικών όπλων θα ήταν η κόκκινη γραμμή που θα ξεκινούσε ενδεχομένως έναν πόλεμο.

Αναμένοντας λοιπόν το πόρισμα των επιθεωρητών του ΟΗΕ για την χρήση των χημικών σε προάστιο της Δαμασκού που οδήγησε σε θάνατο εκατοντάδες αμάχους και με τους ηγέτες των χωρών του ΝΑΤΟ, να προσπαθούν να ισορροπήσουν στο πώς θα πείσουν τα κοινοβούλια τους για μια επίθεση, ο κόσμος όλος περιμένει να παρακολουθήσει ακόμα έναν πόλεμο σε ζωντανή μετάδοση.

Προφανώς για άλλη μια φορά η πολιτική βούληση δεν είναι ικανή να καταφέρει να βρει μια πολιτική λύση και όχι άλλη μια στρατιωτική δράση.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Καινούργιο dress code στο πανεπιστήμιο Cambridge
Next Μονεμβασιά, μια μαγική καστροπολιτεία, της Χριστίνας Καλογεροπούλου