Παραγωγική δουλειά με παραγωγικό τρόπο, του Τάσου Ανθουλιά

Ας τελειώσουμε σήμερα με το θέμα της Κύπρου (και μετά να έρθουμε στα δικά μας) για να είναι τα πράγματα καθαρά (χωρίς τις ανοησίες που ακούγονται από γελοίους στα γελοία ΜΜΕ). Λοιπόν:

(α) Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρότεινε στην Κύπρο (τον Ιούνιο του 2012 – μετά το τέλος των ελληνικών εκλογών) να λυθεί το πρόβλημα της Κύπρου ως πακέτο με την Ελλάδα. Η Κύπρος αρνήθηκε.

(β) Τον Οκτώβριο του 2012 οι συνομιλίες της Κύπρου με την τρόικα είχαν προχωρήσει και το θέμα του «κουρέματος» των κυπριακών τραπεζών είχε καταγραφεί επίσημα.

(γ) Η κυβέρνηση Χριστόφια ήθελε να αναβάλει τις οποιεσδήποτε αποφάσεις μετά τις εκλογές για να φορτώσει στους άλλους την υπόθεση.

(γ1) Δεν πρέπει να ξεχνάμε πως οι εκπρόσωποι των διαφόρων κυβερνήσεων είναι και αυτοί εκλεγμένοι και έχουν τις πιέσεις των προσεχών εκλογών τους (γνωστό σημερινό παράδειγμα οι ερχόμενες εκλογές στη Γερμανία). Κάθε κυβέρνηση, λοιπόν, σέβεται τις εκλογές των άλλων κρατών. Έτσι, δέχτηκαν να αναβάλουν τη συμφωνία για αμέσως μετά τις εκλογές της Κύπρου. Και ΟΛΟΙ το ήξεραν αυτό. [Φυσικά, οι διαπλεκόμενοι απατεώνες (πολιτικοί και επιχειρηματίες) φρόντισαν να βγάλουν έγκαιρα τα λεφτά τους από την Κύπρο]

.(δ) Και ενώ ΟΛΟΙ ήξεραν τι θα συνέβαινε μετά τις εκλογές, κανείς δεν τολμούσε να σκεφτεί τι θα έπρεπε να κάνει όταν έφτανε η ώρα της κρίσης.
(ε) Από κει και ύστερα ΟΛΟΙ άρχισαν να κάνουν διάφορες ανοησίες για να δικαιολογηθεί ο καθένας για ό,τι έκανε ή έλεγε πριν από τις εκλογές. Αναμενόμενο από τους πολιτικούς που έχουν να αντιμετωπίσουν τους λαούς τους που δεν θέλουν να ακούσουν την αλήθεια, αλλά πως «λεφτά υπάρχουν» – και να ψηφίζουν αυτούς που τους κοροϊδεύουν καλύτερα.

(ζ) Φυσικά, όταν έφτασε ο κόμπος στο χτένι και δεν μπορούσαν να πουν άλλο ένα γελοίο «περήφανο ΟΧΙ», έκαναν αυτό που τους είπαν για να έρθουν τα 5 δις από την ΕΚΤ στην Κύπρο με ειδικό αεροσκάφος (για να μπορέσουν να επιβιώσουν).

Ηθικό δίδαγμα: Πριν αρχίσουμε να μιλάμε ας σκεφτόμαστε και λιγάκι…

Αφού τέλειωσε, λοιπόν, και το θέμα της Κύπρου, ας έρθουμε πάλι στα δικά μας και ας αφήσουμε τις μιζέριες και τις γκρίνιες γιατί η ζωή μας δεν μπορεί να είναι όπως ήταν πριν (δηλαδή ανόητα καταναλωτική και φαύλη).

Κι ας προσπαθήσει ο καθένας μας να κάνει τη δουλειά του όσο καλύτερα μπορεί – και είναι βέβαιο πως μπορεί πάντα να την κάνει καλύτερα (και πολύ καλύτερα).

Και μη μου πει κανείς πως οι άνεργοι δεν έχουν δουλειά να κάνουν. Το αντίθετο, αυτοί κι αν χρειάζεται να κάνουν πολλά: Να μάθουν (επιτέλους) να κάνουν μια παραγωγική δουλειά, με παραγωγικό τρόπο, για να έχουν πιθανότητα να τους προσλάβει μια επιχείρηση όταν (με το καλό) θα αρχίσει η ανάκαμψη – και δεν θα αργήσει…

Published by

Τάσος Ανθουλιάς

Prev Η ύδρευση και η αποχέτευση είναι ανθρώπινο δικαίωμα, επιμέλεια Κική Τσακίρη
Next Πίστη,δράση,αλλαγή, στο TEDx University of Piraeus