Πανευρωπαϊκή Ημέρα Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων

Στα πλαίσια της Πανευρωπαικής Ημέρας Καταπολέμησης της Εμπορίας Ανθρώπων,που γιορτάζεται στις 16 Οκτωβρίου, το Γραφείο Εθνικού Εισηγητή για την Καταπολέμηση της Εμπορίας Ανθρώπων, με την υποστήριξη του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα και του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης (Δ.Ο.Μ), διοργανώνει μια ανοιχτή εκδήλωση που θα φιλοξενήσει το Ίδρυμα «Μιχάλης Κακογιάννης» (Πειραιώς 206), την Πέμπτη, 16 Οκτωβρίου και ώρα 19.30-21.30 μ.μ.

Στο πρόγραμμα περιλαμβάνεται η θεατρική παράσταση «Sex Trafficking» από την ομάδα Όνειρο, Debate με θέμα «Βέλτιστες πρακτικές πρόληψης και προστασίας θυμάτων εμπορίας ανθρώπων», έκθεση φωτογραφίας, οπτικοακουστική παρουσίαση και εικαστικές παρεμβάσεις από την πρωτοβουλία NO PROJECT και υλικό ευαισθητοποίησης από τον Δ.Ο.Μ και τις Οργανώσεις «Το Χαμόγελο του Παιδιού», «A21», «ΑΡΣΙΣ», «PRAKSIS» και «ACT-UP».

Η PRAKSIS σε συνεργασία με την ΕΔΕΕ, θα εκθέσουν τα 33 εικαστικά έργα και 3 videos των νέων που συμμετείχαν στον διαγωνισμό δημιουργικότητας Cannes Young Lions Greece, που είχε ως θέμα για το 2014, την PRAKSIS και το “anti-Trafficking”.

Στο φουαγιέ του θεάτρου θα προβάλλονται αποσπάσματα της τελευταίας ταινίας του Νίκου Κούνδουρου «Ένα πλοίο για την Παλαιστίνη», ενώ παράλληλα τις μαρτυρίες του έργου ενισχύουν οι φωτογραφίες του Paolo Patrizi με τίτλο“Migrant Sex Workers”.
Η Ομάδα Όνειρο γεννήθηκε στην Αθήνα το 1996 από την Αlessandra Maioletti. Έχει παρουσιάσει δουλειές της στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Στόχος της ομάδας είναι η συνεργασία ανθρώπων της τέχνης και της επιστήμης. Η ελευθερία του πνεύματος, η εξέλιξη του ανθρώπινου είδους, οι νέες ασθένειες της εποχής, η γυναικεία ταυτότητα, η αναρχία του χιούμορ, η ιστορική μνήμη και η ανατροπή των κοινωνικά κατασκευασμένων ρόλων είναι τα κύρια θέματα εργασίας της.

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Αίθουσα: Κινηματογράφος
Είσοδος Ελεύθερη
Πληροφορίες-Κρατήσεις θέσεων στα Ταμεία του Ιδρύματος (Πειραιώς 206, Ταύρος) και τηλεφωνικά 2103418579, Δευ-Παρ: 11.00 -14.00
Απαραίτητη η κράτηση θέσης, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας

Περισσότερες πληροφορίες εδώ

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η ομάδα «Επιλέγω Ζωή» λέει όχι με τον δικό της τρόπο στην σωματική και ψυχολογική καταπίεση
Next Το Facebook η Apple και η... κατάψυξη ωαρίων