Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου στην Ερμούπολη της Σύρου

flust.gr-δράσεις

Το Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου ταξιδεύει φέτος στην Ερμούπολη της Σύρου, μαζί με 14+1 ομάδες από όλη την Ελλάδα.

Το φεστιβάλ πρωτοξεκίνησε πριν από 11 χράνια, και από τότε σε ένα ήσυχο παρασκήνιο, χωρίς χορηγούς και επιδοτήσεις, αλλάζοντας έδρα σχεδόν κάθε χρόνο, έχει καταφέρει να ενώσει τον φοιτητικό θεατρόκοσμο. Κάθε χρόνο η κάθε σχολή που αναλαμβάνει τη διοργάνωση, φροντίζει για την βέλτιστη διαμονή των φιλοξενούμενων ομάδων, με την φιλοξενία στα σπίτια των φοιτητών ή την έυρεση προσφορών σε τοπικά καταστήματα. Το Φεστιβάλ είναι μια εξ ολοκλήρου πρωτοβουλιακή διοργάνωση, που κάνει στην άκρη οποιοδήποτε ίχνος ανταγωνισμού. Το μόνο που προϋποθέτει είναι αγάπη για το θέατρο, φαντασία και όρεξη για δημιουργικές στιγμές.

Φέτος, η Θεατρική Ομάδα Υποκριτές του Τμήματος Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων του Πανεπιστημίου Αιγαίου, καθώς και ο Πανελλήνιος Σύλλογος Ερασιτεχνικού Φοιτητικού Θεάτρου, σας προσκαλούν 7-17 Μαΐου στην 11η σε σειρά διοργάνωση, για 11 ημέρες θεάτρου και ψυχαγωγίας.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:

Τετάρτη 07/05:
• Υποκριτές , «Black Out», Jack Sharkey, αστυνομική κωμωδία [21:00, Θέατρο Απόλλων]

Πέμπτη 08/05:
• Ο.Π.Α., «Περίπου Τρία Λεπτά», αυτοσχέδιο, συνδιαστικό Θέατρο [21:00, Θέατρο Απόλλων]

Παρασκευή 09/05:
• Κομπάρσοι, «Σήμερα δεν είμαστε αύριο είμαστε», δημιουργία της ομάδας, μάυρη κωμωδία [18:00, Αίθουσα Κων/νου Τουλούπη (χώρος Λυκείων)]
• Άφαντοι, «Δεσποινής Μαργαρίτα», Ρομπέρτο Ατάιντε, κωμωδία [21:00, Θέατρο Απόλλων]

Σάββατο 10/05:
• Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, «Απόπειρες», Martin Crimb, δράμα [18:00, Αίθουσα Κων/νου Τουλούπη (χώρος Λυκείων)]
• Θεατροδίνη, «Τα Κοκκινα Φανάρια», Αλέκος Γαλανός, Ηθογραφικό Δραμα [21:00, Θέατρο Απόλλων]

Κυριακή 11/05:
• Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, «Να σου πω μια ιστορία», Jorge Bucay, μικρές ιστορίες [21:00, Αίθουσα Κων/νου Τουλούπη (χώρος Λυκείων)]

Δευτέρα 12/05:
• Α.Ε.Ι. Πάτρας, θεατρικό παιχνίδι, αυτοσχεδιασμοί κινητικό παιχνίδι, [18:00, Πινακοθήκη Κυκλάδων]
• Α.Σ.Ο.Ε., «PERSE-ΠΟΛΙΣ» [21:00, Θέατρο Απόλλων]

Τετάρτη 14/05:
• Κουίντα, «Θάψτε τους Νεκρούς», Ίβιν Σόου, κωμικοτραγικό πολεμικό δράμα[21:00, Θέατρο Απόλλων]

Πέμπτη 15/05:
• Πολυτεχνείο Κρήτης, «Η Νύχτα Των Παλιάτσων», Μαρίνος Μουζάκης, λαϊκή όπερα [21:00, Θέατρο Απόλλων]

Παρασκευή 16/05:
• Το τρίτο κουδούνι, «Η ψεύτρα», Ζαν Κοκτω, & «Η θαυμαστή μπαλωματού» Φρεντερίκο Γκαρθία Λόρκα, κωμωδίες [18:00, Πινακοθήκη Κυκλάδων]
• Προσοχή… έργα!, «Υπό Έλεγχο», Frédéric Sonntag [21:00, Θέατρο Απόλλων]

Σάββατο 17/05:
• ΦΟΥ ΜΑΝΤΣΟΥ, «Sleuth», Anthony Shaffer,Βρετανικο ψυχολογικό θριλερ δωματιου (Αστυνομικη κωμωδια) [18:00, Πινακοθήκη Κυκλάδων]
• Πα.Πει., «Έτσι Πέθανε ο Έρωτας», Leon Tolstoi, κοινωνικό [21:00, Θέατρο Απόλλων]

Λίγα λόγια για τους Υποκριτές

Η θεατρική ομάδα «Υποκριτές» ιδρύθηκε το 2006. Από την δημιουργία της αποτελεί κομμάτι του Φοιτητικού Συλλόγου του ΤΜΣΠΣ.

Η πρώτη παράσταση που ανέβασε ήταν το 2008, χρονιά που συμμετείχε στην Πολιτιστική Εβδομάδα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, με το έργο του Ζαν Πωλ Σαρτρ«Κεκλεισμένων των θυρών».

Την επόμενη χρονιά συμμετείχε στο REACT FESTIVAL με μια performance μικρής διάρκειας.

Το 2011 ήρθε η συμμετοχή στο 8ο Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου που διοργανώθηκε στη Μυτιλήνη, με Τρία Μονόπρακτα του Τσέχωφ: «Η πρόταση γάμου», «Η Επέτειος», «Η Αρκούδα». Η ίδια παράσταση παρουσιάστηκε την ίδια χρονιά και στην Πινακοθήκη Κυκλάδων, στην Ερμούπολη.
Τον Μάιο του 2012 παρουσίασε το έργο του Σερτζί Μπελμπέλ «Μια στιγμή πριν» στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Την επόμενη χρονιά, το 2013, οι «Υποκριτές» παρουσίασαν στο 10ο Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου που διοργανώθηκε στα Χανιά το έργο των Josiane Balasko και ομάδας ηθοποιών «Ο Άη- Βασίλης είναι σκέτη λέρα » σε διασκευή των Μιχάλη Ρέππα και Θανάση Παπαθανασίου , έργο που αργότερα παρουσιάστηκε και στο Θέατρο Απόλλων της Ερμούπολης.

Τέλος, το 2014, οι «Υποκριτές» πήραν την πρωτοβουλία να διοργανώσουν το 11ο Πανελλήνιου Φεστιβάλ Φοιτητικού Θεάτρου. Παράλληλα με το φεστιβάλ ασχολήθηκαν με την προετοιμασία της παράστασης του έργου του Jack Sharkey «Black out» σε μετάφραση του Ερρίκου Μπελιέ.

flust.gr-δράσεις

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Food4Good: Φτιάχνουμε και τρώμε κέικ για καλό σκοπό στην παγκόσμια ημέρα κέικ!
Next Τόλμη και γοητεία... ala soap operas, της Αναστασίας Κορινθίου