Πίτα με ντομάτα

Μπορεί να μην είναι η εποχή της όμως υπάρχει!

Μας δυναμώνει και αναδομεί τα κύτταρα μας.

Είναι νόστιμη και μας αρέσει με πολλά, ας δοκιμάσουμε να την κάνουμε πίτα!

 

Πίτα με ντομάτα

Για 4 άτομα

5 ντομάτες ίσου μεγέθους ώριμες

2 κουταλιές ελαιόλαδο

1 μεγάλο κρεμμυδι

1,5 κουταλιά δενδρολίβανο

200 γραμμάρια κίτρινο τυρί μαλακό

Αλάτι πιπέρι

Για τη ζύμη

Μισό φλιτζάνι  βούτυρο

Αλεύρι

Λίγο αλάτι

Για τη ζύμη ρίχνουμε σε ένα μπολ το γάλα το βούτυρο το αυγό και αλεύρι όσο χρειαστεί για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη.

Την αφήνουμε μια ώρα και ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο.

Κόβουμε σε φέτες το κρεμμύδι σοτάρουμε με ελαιόλαδο και προσθέτουμε το δενδρολίβανο. Έχουμε ήδη προθερμάνει τον φούρνο και βάζουμε το ταψί στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει το φύλλο.

Στην συνέχεια πασπαλίζουμε πρώτα με το τυρί και μετά με το κρεμμύδι σε όλη την επιφάνεια. Στο τέλος προσθέτουμε τις ντομάτες λεπτοκομμένες, αλάτι και πιπέρι, αλείφουμε με ελαιόλαδο και ψήνουμε για 30 λεπτά.

 

Σας ευχόμαστε καλή γευστική απόλαυση!

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και υπεύθυνη του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev "ΤαΠαιδίαΠαίζει" οι «Καλικάντζαροι στον κόσμο τους»
Next «Χριστούγεννα στ’ αζήτητα», της Κικής Τσακίρη