Πέφτουν μόνο όσοι πετούν, της Αναστασίας Κορινθίου

Ξέρω τι νιώθεις… Ναι, εσύ που διαβάζεις αυτές τις γραμμές ξέρω τι νιώθεις…
Ο χρόνος, δεν σου φτάνει, δεν τον φτάνεις, κυνηγητό στην αλάνα του κόσμου μας. Μια γειτονιά αυτός ο ουρανός και ποτέ να μην τελειώνει το παιχνίδι ο χρόνος… Δεν προλαβαίνεις να φτιάξεις το πρωινό υπερπαραγωγή που βλέπεις στα διαφημιστικά σποτ. Καλά καλά, ένα καφέ για να πάρεις στο αμάξι δεν προλαβαίνεις να ετοιμάσεις. Έναν καφέ που χύνεται, μα λεφτά δεν παίρνεις, έναν καφέ που φουσκώνει θυμωμένος, που βράζει σαν τα μέσα σου για το λίγο του χρόνου. Και στην δουλειά όλο θέλουν, χωρίς να ρωτούν τι θες εσύ, τι πίστευες εσύ, πως αντιλαμβάνεσαι εσύ την αποδοτικότητα, την ανάπτυξη, την αμοιβή, την ισότητα, την δικαιοσύνη. Και μετά τα παιδιά στο σχολείο, πάλι άργησες, πάλι περίμεναν, πάλι θα πάρεις κάτι στα γρήγορα από το super market, μια μακαρονάδα βάλε, μια πουτανέσκα για την πουτάνα την ζωή που μας χρεώσανε. Και τα φροντιστήρια και οι φίλοι που κάτι έχουν να σου πουν κάτι έχεις να τους πεις. Και το αυτοκίνητο που τρέχει μαζί με το μυαλό σου, μαζί με τον χρόνο και το cd με το «wildest moments» και το ΑΝ να λιώνει, να φθείρεται, να γρατζουνιέται. Βάζουν τραυμοπλάστ στις γρατζουνιές στην καρδιά; Στην μνήμη; Στα όσα γίνονται; Βάζουν; Ποιοι βάζουν τα όρια; Θέλω να χαλάσουν τα φρένα μου, θέλω να βρω μια κατηφόρα, θέλω να βγάλω τα τακούνια και να βάλω σπορτέξ, να σκαρφαλώσω σε βουνό, να πατήσω απάτητο χορτάρι να ανοίξω μια πόρτα στο κενό. Να πέσω. Ωραία είναι να πέφτεις… Πέφτουν μόνο όσοι πετούν… Ωραία είναι να αφήνεσαι, σε μια βόλτα!

Ξέρω τι νιώθεις, ξέρω τι σε έκαναν να νιώθεις οι γύρω σου, οι εντός σου, οι αρχηγοί σου, οι αγέλη των ηγετών σου. Λίγος, ανεπαρκής και ο χρόνος να μην φτάνει ποτέ. Ξέρω τι πρέπει να κάνεις. Να τους αγνοήσεις, να πειστείς ότι το λίγο είναι πολύ, τα “πολύ” που είναι λίγο να σε φοβίζουν. Μην βιαστείς σήμερα, κάνε τα όλα όπως εσύ θες, όπως εσύ γουστάρεις, γιατί δεν μπορεί, για να με διαβάζεις την ίδια τρέλα κουβαλάς. Ακριβώς την ίδια…

Ουπς… ο καφές χύθηκε!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev "After Earth": Μια ταινία για το μέλλον της γης;
Next Ο Δρόμος της Τουλίπας, της Μαρίας Μπακαρή