Πέρα από την Silicon Valley: Η Ελληνική επιχειρηματική ιστορία

Για πρώτη φορά, ένα Μαζικό Ανοικτό Διαδικτυακό Μάθημα (Massive Open Online Course – MOOC) από τη πλατφόρμα Coursera θα έχει υλικό σχεδιασμένο ειδικά για το Ελληνικό κοινό.

Το μάθημα είναι δωρεάν και ανοικτό σε όλους, και θα περιλαμβάνει μια σειρά από ενδιαφέρουσες συνεντεύξεις και συζητήσεις με επιχειρηματίες από διάφορα μέρη του κόσμου, χρηματοδότες και εμπειρογνώμονες επιχειρήσεων. Από τις 28 Απριλίου έως 9 Ιουνίου οι συμμετέχοντες θα πάρουν απλές, πρακτικές συμβουλές και πληροφορίες για το πώς να ξεκινήσει μια επιχείρηση και να εντοπιστούν οι πηγές χρηματοδότησης σε ένα δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

Πώς αναπτύσσεται η επιχειρηματικότητα στις οικονομίες σε μετάβαση;

Αλέξανδρος Τρίμης (dopios) “Ούτε πολλά χρήματα χρειάζεσαι πια ούτε γραφεία… το σημαντικότερο όταν ξεκινάει κάτι, είναι η ομάδα…”

Απόστολος Αποστολάκης (e-food.gr, taxi beat) “Η ιδέα δεν έχει καμία αξία… όλη η δυσκολία είναι στο να πάρεις το ρίσκο σχετικά με το χρόνο που θα διαθέσεις και με τα χρήματα, ώστε να υλοποιήσεις μια ιδέα…”

Βασίλης Τσουλής (Young entrepreneurs of Thessaloniki) “Προσπαθούμε να κλείσουμε το κενό ανάμεσα στην κλασική εκπαίδευση και στην πραγματικότητα της οικονομίας…”

Οι Έλληνες συμμετέχοντες, θα κληθούν να συμμετάσχουν σε meet-ups σε τέσσερις διαφορετικές πόλεις στην Ελλάδα,  Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα.
Αιτήσεις και πληροφορίες στο alba.edu.gr

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Forum Industrial Designers @ the Aegean: Γιάννης Γκίκας, Helene Prablanc, Χριστίνα Σκουλούδη
Next Αστρολογικές προβλέψεις |21 ως 27 Απριλίου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό