Πέντε σπουδαίες ιστορίες του 2013

10961046435_1f51e70e6b_z

Yπάρχουν πολλοί που στον απολογισμό του έτους 2013 θα πούν ότι ήταν ένας θλιβερός χρόνος με πολέμους φυσικές καταστροφές και γενικά με πολλές άσχημες ειδήσεις. Υπάρχουν όμως και στιγμές που ήταν μοναδικές και που σκόρπισαν την ελπίδα στους ανθρώπους ότι μπορεί να υπάρξουν και καλύτερες μέρες και καλύτερα χρόνια στο μέλλον. Το περιοδικό newyorker επέλεξε πέντε που θεώρησε τις πιο σημαντικές ιστορίες που συνέβησαν την χρονιά που τελειώνει σε λίγες μέρες.

Η Malala Yousafzai, το κορίτσι από το Πακιστάν που πυροβολήθηκε από τους ταλιμπάν γιατί μέσα από το blog της υποστήριζε ότι και τα κορίτσια έχουν δικαίωμα στη μόρφωση. Κατάφερε να επιβιώσει και να συγκλονίσει τον κόσμο με την ομιλία της στη Συνέλευση των Νέων στην έδρα του ΟΗΕ, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και όπου αλλού βρέθηκε προσκεκλημένη. Ο Πάπας Francis και η φωτογραφία του να αγκαλιάζει έναν άνθρωπο με σημαδεμένο από ασθένεια πρόσωπο αλλά και με τις ριζοσπαστικές του αντιλήψεις, έδωσε ελπίδα για μια καλύτερη Καθολική Εκκλησία. Οι τρείς γυναίκες στο Cleveland που ζούσαν επί 10 χρόνια έγκλειστες από τους απαγωγείς και τους βιαστές τους και ο αγώνας τους για την επιβίωση. Η ιστορία της Edith Windsor και η νίκη της στο δικαστήριο που αποτέλεσε σταθμό στα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων.

Και τέλος, ο Νέλσον Μαντέλα, ο ηγέτης που έφυγε λίγο πριν τελειώσει αυτός ο χρόνος και που με το παράδειγμα της ζωής του αλλά και με την ηγετική του φυσιογνωμία, άλλαξε την ζωή χιλιάδων πολιτών της Νότιας Αφρικής και ενέπνευσε όλο τον κόσμο με τις ιδέες του.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Πάντα γι’ άλλους μιλάμε, της Μαριλένας Καραφώτη
Next Η υποκρισία βλάπτει περισσότερο από το τσιγάρο, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ