Πάτμος… ένα νησί αποκάλυψη, της Κατερίνας Σταματελοπούλου

H Πάτμος δεν είναι απλά το νησί της αποκάλυψης… η ίδια η Πάτμος είναι μια αποκάλυψη που μας περιμένει να την ανακαλύψουμε! Με αυτή τη φράση τελείωσε την ομιλία του ο Δήμαρχος Πάτμου κ. Γρηγόρης Στόικος στην παρουσίαση που έγινε στο ξενοδοχείο Τιτάνια στην Αθήνα, για τις δράσεις της τουριστικής προβολής του νησιού για το Πάσχα- καλοκαίρι 2017.

patmos

Μια εκδήλωση που σαν στόχο είχε να αναδείξει όλα τα μοναδικά στοιχεία που κάνουν το νησί της Πάτμου ένα ιδιαίτερο τουριστικό προορισμό, τόσο για Έλληνες, αλλά και για ξένους επισκέπτες. Οι επιλογές πολλές τόσο σε πολιτιστικές δραστηριότητες όπως το Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου  με πλήθος παράλληλων εκδηλώσεων και workshops και με την συμμετοχή πολλών και διάσημων κινηματογραφιστών από όλο τον κόσμο. Τα μονοπάτια πολιτισμού της Πάτμου από την Ελληνική Εταιρία Περιβάλλοντος και Πολιτισμού, ένα πρόγραμμα που στόχο έχει να ανακαλύψουμε με έναν ξεχωριστό τρόπο την φύση και την ιστορία της Πάτμου. Το Φεστιβάλ Θρησκευτικής Μουσικής Πάτμου με διεθνή ακτινοβολία που αποτελεί μια πολύ σημαντική διοργάνωση, που γίνεται κάθε καλοκαίρι, με στόχο την παρουσίαση εκδηλώσεων υψηλού μουσικού και πνευματικού περιεχομένου. Αλλά και οι Μυρωδιές Αιγιακής κουζίνας στην εβδομάδα γαστρονομίας Πάτμου και στο Φεστιβάλ γεύσης και Παράδοσης Αιγαίου.

Σε μια μαραθώνια παρουσίαση, που κράτησε περίπου 5 ώρες, οι υπεύθυνοι της επιτροπής τουριστικής ανάπτυξης και προβολής του Δήμου Πάτμου, ανέδειξαν όλες τις επιλογές που μπορεί να έχει ο επισκέπτης που θα επιλέξει το νησί για τις καλοκαιρινές του διακοπές καθώς και τις ακτοπλοϊκές συνδέσεις προς το νησί, από τον Πειραιά αλλά και ενδονησιωτικά.

O Πρόεδρος της Τουριστικής Ανάπτυξης και Προβολής του Δήμου Πάτμου κ. Γιάννης Σκεμπές, μας είπε γιατί φέτος το καλοκαίρι η Πάτμος θα έχει όλα όσα θέλουμε για να περάσουμε καλά!

Με την δική της γραφική ομορφιά με μοναδικά γεωφυσικά χαρακτηριστικά, τον ιδιαίτερο θρησκευτικό χαρακτήρα και πολιτισμό της, την μυστηριακή ενέργεια που νιώθεις αμέσως με το που φτάσεις,  η Πάτμος σίγουρα είναι μια ξεχωριστή επιλογή για το καλοκαίρι, είτε για μικρές εξορμήσεις αλλά και για τις καλοκαιρινές διακοπές!

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Electric Cinema, ένας καινούργιος κινηματογραφικός θεσμός στο Κέντρο Ελέγχου Τηλεοράσεων
Next Το προφίλ της εβδομάδας 20 έως 26 Φεβρουαρίου 2017, από τον Πέρρη Κρητικό