Πάμε μια βόλτα σε ένα… αστεροειδή

Ένα βίντεο (animation) για το πώς θα είναι μια επανδρωμένη αποστολή σε αστεροειδή ετοίμασε η ΝΑΣΑ, προετοιμάζοντας μας για τα σενάρια που σκοπεύει να ακολουθήσει προκειμένου η αποστολή να έχει επιτυχία.

Σε αυτό το σενάριο η αποστολή ονομάζεται «Asteroid Redirect Mission». Η κάψουλα Orion που θα μεταφέρει τους αστροναύτες διανύοντας την απόσταση μέχρι τον αστεροειδή σε περίπου εννιά μέρες, θα μπορεί να μεταφέρει εως και 6 άτομα και ήδη κατασκευάζεται ενώ αναμένεται να είναι έτοιμη στις αρχές του 2014, οπότε θα ξεκινήσουν και οι πρώτες δοκιμαστικές πτήσεις.

Αν τελικά το αμερικανικό Κογκρέσο εγκρίνει μια τέτοιου είδους διαστημική αποστολή, μέχρι το 2025 σύμφωνα με την NASA, το ταξίδι σε αστεροειδή θα είναι μια πραγματικότητα.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ένας ιδανικός μεζές, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Ερντέμ Γκιουντούζ: Ο ακίνητος διαδηλωτής βραβεύεται