Ο Roger Waters στο ΟΑΚΑ, με το “The Wall Live” των Pink Floyd

Με μία μεγαλειώδη περιοδεία σε 25 γήπεδα της Ευρώπης στο Παρίσι, στο Λονδίνο, στο Βερολίνο αλλά και στην Αθήνα στο Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας στις 31 Ιουλίου, ο Roger Waters συνιδρυτής και κύριος συνθέτης των Pink Floyd, παρουσιάζει το κλασσικό πλέον οπτικοακουστικό αριστούργημα του συγκροτήματος, ” The Wall”.

Ο Roger Waters δηλώνει αριστερών πολιτικών πεποιθήσεων και παρότι αυτές αμφισβητούνται λόγω τις αμύθητης περιουσίας που διαθέτει, σε κάθε συνέντευξη του οι απόψεις του και οι θέσεις του είναι άκρως ενδιαφέρουσες. Σε συνέντευξη του στο “Κ” της Καθημερινής, μίλησε για την αναβίωση του νεοναζισμού χαρακτηρίζοντας λυπηρό το φαινόμενο και αποδίδοντας το στην άνιση κατανομή του πλούτου και της ελευθερίας των πολιτών. “Παρακολούθησα με φρίκη σ’ ένα ντοκιμαντέρ, νεαρούς Έλληνες με καλυμμένα πρόσωπα, οι οποίοι μιλούσαν για τη Χρυσή… κάτι. Πάντα χρησιμοποιούν ονόματα με το επίθετο χρυσός ή μαύρος. Έλεγαν ότι ο στόχος τους είναι η καθαρή ελληνική φυλή. Και σκέφτεσαι «ωχ, αυτό είναι απαίσιο, αυτοί δεν είναι οι φίλοι μου, δεν είναι οι άνθρωποι που με έβαλαν στα σπίτια τους και με τάισαν και με φρόντισαν με τόσο φιλόξενο πνεύμα τη δεκαετία του ’60, τότε που ήμουν ένα άφραγκο παιδί που περιπλανιόταν στην Ελλάδα. Βλέπω αυτά τα παιδιά και σκέφτομαι πόσο αξιοθρήνητα είναι”. Ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παρότρυνε τους νέους να ασχοληθούν με την φιλοσοφία και την πολιτική δίνοντας βάρος στην μόρφωση τους ώστε να αποτελέσουν μέρος του κινήματος για την αναδιοργάνωση του κόσμου. “Να θυμόμαστε εκείνη τη υπέροχη νύχτα της 10ης Δεκεμβρίου του 1948 με την Παγκόσμια Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Να θυμόμαστε την αιματοχυσία το 1789 στη Γαλλία, την αντίσταση στο Παρίσι το 1968… Να διαβάζουμε Αριστοτέλη και Πλάτωνα, και να ασπαζόμαστε την ιδέα ότι όλοι οι άνθρωποι είμαστε ικανοί για κάτι παραπάνω από το να πιστεύουμε ότι θα πρέπει να αρπάζουμε ό,τι μπορούμε και να το κρατάμε για τον εαυτό μας, χωρίς να μας ενδιαφέρουν τα δεινά των συνανθρώπων μας. Για να το κάνουμε αυτό, όμως, πρέπει να είμαστε μορφωμένοι”.

Η τελευταία φορά που ο Roger Waters είχε εμφανιστεί στο ελληνικό κοινό ήταν το 2011 στο OAKA. Φέτος επιστρέφει πάλι στο ίδιο μέρος για να παρουσιάσει ένα μοναδικό υπερθέαμα ενός θρυλικού άλμπουμ, που οι στίχοι του μοιάζουν να είναι πιο επίκαιροι από ποτέ.

Το video είναι από την εμφάνιση του Roger Waters με τον David Gilmour το 2011 στο Λονδίνο.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Εννιά μέρες στη Σύρο, της Σέβης Νικολάου
Next Ένας μικρός πρίγκιπας ακόμα... στο Ηνωμένο Βασίλειο