Ο πρώτος διαστημικός περίπατος μόνο με γυναίκες από την NASA

Οι αστροναύτες Christina Koch και Anne McClain θα βγουν από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό στις 29 Μαρτίου, 35 χρόνια μετά την πρώτη γυναίκα που βρέθηκε σε διαστημικό λεωφορείο. Θα οδηγηθούν από το έδαφος από τη διευθύντρια πτήσεων Mary Lawrence και τους ελεγκτές πτήσεων Jackie Kagey και Kristen Facciol, σύμφωνα με το CNN.

Η εκπρόσωπος της NASA, Stephanie Schierholz, επιβεβαίωσε ότι ο επερχόμενος περίπατος θα είναι “ο πρώτος μόνο με γυναίκες”, αλλά πρόσθεσε ότι “δεν πρόκειται για ενορχηστρώμενη υπόθεση»

Παρόλα αυτά, η χειριστής πτήσης της Canadian Space Agency Facciol με tweet στον προσωπικό της λογαριασμό έγραψε ότι είναι απίστευτα ενθουσιασμένη για την συμμετοχή της στην αποστολή. Σύμφωνα με τη NASA, ο χρόνος που διανύεται έξω από ένα όχημα ενώ βρίσκεται στο διάστημα, συμπεριλαμβανομένου του εξοπλισμού στερέωσης και της διεξαγωγής πειραμάτων, θεωρείται διαστημικός. Η ρωσική κοσμοναυτής Svetlana Savitskaya, η οποία ήταν η δεύτερη γυναίκα αστροναύτης, έγινε η πρώτη γυναίκα που περπάτησε στο διάστημα το 1984 για να ελέγξει μια μέθοδο επισκευής.

Η Koch και η McClain επελέγησαν ως μέλη της 21ης τάξης αστροναυτών της NASA το 2013 και ολοκλήρωσαν την εκπαίδευση τους το 2015, ενώ η McClain βρίσκεται ήδη στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό από τον Δεκέμβριο του 2018.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Κορυφαίος προορισμός της Airbnb για την άνοιξη, το Μοντερέι του Μεξικού
Next Gadgets που ήρθαν για να αλλάξουν την καθημερινότητα μας