Ο κώδικας Da Pinchi

Επηρεασμένοι προφανώς από τον κώδικα Da Vinci αστυνομικοί στην Αγγλία ονόμασαν Da Pinchi κώδικες γραμμένους σε τοίχους σπιτιού τους οποίους ισχυρίζονται ότι κατάφεραν να αποκωδικοποιήσουν.

Τα σημάδια στον τοίχο του σπιτιού ενός συνταξιούχου, πιστεύεται ότι έγιναν από διαρρήκτες που με αυτό τον τρόπο συνεννοούνταν μεταξύ τους πιθανόν για ληστείες ή άλλες εγκληματικές ενέργειες. Τα ίδια σύμβολα είχαν εντοπιστεί και σε άλλα σημεία της Αγγλίας και η αστυνομία μοίρασε φυλλάδια στις περιοχές αυτές, σε μια προσπάθεια πρόληψης και προειδοποίησης των κατοίκων. Δίπλα στα σημάδια- κώδικες των διαρρηκτών όπως φαίνεται και στην φωτογραφία που δημοσιεύτηκε στην telegraph, η αστυνομία έχει σημειώσει την ερμηνεία τους.

Τα σημάδια μοιάζουν σαν οδηγίες πλυσίματος και οι αποκωδικοποιήσεις προκαλούν γέλιο αλλά και προβληματισμό ταυτόχρονα, για το πόσες πληροφορίες μπορεί να μάθει ένας επίδοξος διαρρήκτης για τα θύματα του ειδικά όταν η πληροφορία μεταφέρεται κωδικοποιημένη μεταξύ κατεργαραίων…

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Μιχάλης και Παντελής Καλογεράκης ή αλλιώς τα αδέρφια Tάδε, της Χριστίνας Καλογεροπούλου
Next Γυμνάσου… και χαμογέλα!, της Γιούλης Ματσαμά