Οι Atenistas πάνε ποδηλατάδα στην Κοκκινιά

Οι Atenistas Bike σας προσκαλούν σε μια βαθειά βόλτα στην ιστορία, την θυσία και τον μόχθο των ανθρώπων που χτίσανε την περιοχή απ’ την Κοκκινιά, την Νίκαια ως τον βιομηχανικό Πειραιά και το λιμάνι. Σε αυτή την περιήγηση θα γνωρίσουμε σπίτια, εκκλησιές, ανθρώπους, θάλασσες, λιμάνια, γερανούς, βαγόνια, εργοστάσια, βαπόρια, δεξαμενές, χαλάσματα, τραίνα, και ξεχασμένες παραλίες.

unnamed

Ξεκινάμε την βόλτα μας την Κυριακή 01/02 στις 11:00 από το Γκάζι για να φτάσουμε περνώντας το ποτάμι στις γειτονιές της Κοκκινιάς…τις πρώτες εκκλησιές και τα θέατρά της, το χαμάμ και τις λουλουδιασμένες αυλές, τα σοκάκια αλλά και τους δρόμους με τα ονόματα πόλεων της Ανατολής, και τις προσπάθειες ξένων και Ελλήνων για την επιβίωση του λαού μας και ένα νέο ξεκίνημά του σε δύσκολους καιρούς. Θα σταθούμε στον τόπο που έγινε ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα από τον στρατό κατοχής το ‘44 και μέσα από στενά και εργοστάσια θα φθάσουμε στα Βούρλα, και τα εκεί πορνεία που γίνανε… φυλακές. Φθάνοντας στο λιμάνι, αντικρίζουμε κάτι μοναδικό, ένα πλοίο που κράτησε την Ευρώπη ζωντανή στον πόλεμο και έκανε την Ελλάδα ναυτική δύναμη.

– Εκκίνηση ποδηλατάδας: Γκάζι, παρκάκι γωνίας Ιεράς Οδού & Πειραιώς (google maps)
11 το πρωί της Κυριακής 1η Φλεβάρη

– Η διαδρομή είναι περίπου 15 χιλιόμετρα μέχρι το σημείο τερματισμού στον Πειραιά απ’ όπου μπορείτε να επιστρέψετε με τον ηλεκτρικό και τον προαστιακό

Όλα για τους atenistas εδώ

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Οι αντιδράσεις των ευρωβουλευτών για τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ: σύνοψη
Next The Eros and Psyche Project! Ένα project βγαλμένο από την ελληνική μυθολογία, συνέντευξη στην Μαγδαληνή Τσουρδιού