Οι ταυρομαχίες και το φιλότιμο, της Lee Καλλικέλαδης

«Αυτή η εκπληκτική φωτογραφία σήμανε το τέλος της καριέρας του ταυρομάχου Αλβάρο Μουνέρα. Ο Μουνέρα, ξέσπασε σε κλάματα στη μέση της ταυρομαχίας, όταν συνειδητοποίησε, πως εξανάγκαζε ένα κατά τα άλλα ευγενικό ζώο, να πολεμήσει για τη ζωή του. Ο ίδιος, πλέον τάσσεται δημόσια ενάντια στις ταυρομαχίες. Ο Μουνέρα, αργότερα δήλωσε για τη στιγμή εκείνη: «Και ξαφνικά, έστρεψα το βλέμμα μου προς τον ταύρο. Είχε στα μάτια του μια αθωότητα, που βλέπεις σε κάθε ζώο, και με κοίταξε με αυτή, σα να με ικέτευε να σταματήσουμε. Ήταν, μια κραυγή απόγνωσης για δικαιοσύνη που διαπέρασε όλο μου το είναι. Το περιγράφω σα μια ανθρώπινη προσευχή, καθώς όταν κάποιος εξομολογείται, ελπίζει ότι θα συγχωρεθεί. Ένιωσα, σαν το χειρότερο πλάσμα πάνω στη Γη».

Nα σας πω, χρυσούλια μου… Την αγάπη σας στα ζωάκια. Έχω συναντήσει πολλά δίποδα ζωντόβολα που το κόμπλεξ τους το έβγαζαν στα τετράποδα. Είπαμε… τρώω χαλβά Φαρσάλων, αγαπώ τον Αντόνιο, τον Ισπανό-αρχι-γκόμενο, αλλά με τα ζωάκια, λίγα τα λόγια και τα  κακά σας  έργα. Δεν σηκώνω ούτε λίγα, ούτε πολλά. Και τις επόμενες ημέρες- είπαμε ΕΔΩ ΤΑ ΚΑΛΑ ΤΑ ΝΕΑ!!!- θα σας φέρουμε στην παρέα σας τον απόλυτο φιλόζωο. θα σας πληροφορεί έγκαιρα και ‘εγκυρα για τα νέα των ζώων συντροφιάς και θα σας κατευθύνει και σε όποια απορία σας . Λοιπό, να μας διαβάζετε!  Ως τότε … την αγάπη σας στα τετράποδα!

 

Published by

Prev OS GRANDES DEUSES DO OLIMPO VISITAM O RIO DE JANEIRO: ο επίλογος του ταξιδιού μου, της Σέβης Νικολάου
Next To καρμικό και το ευχαριστώ, της Τζίνας Δαβιλά

Leave a comment

Για προστασία της εργασίας μας, έχουμε απενεργοποιήση το δεξί κλικ! Αν επιθυμείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενό μας, χρησιμοποιείστε τα κουμπιά κοινοποίησης.