Οι πολιτικοί έξω… εμείς στο σπίτι, της Αναστασίας Κορινθίου

Πάμε μια βόλτα; Καλοκαίρι, ζέστη, σκάει ο τζίτζικας!
Δεν θέλω βρε πουλάκι μου! Να κάτσω σπίτι στον καναπέ θέλω, και να μην ξανασηκωθώ. Να μείνω σπίτι, να αράξω, να αμπαρωθώ!
Να πάρω το τηλεκοντρόλ και να κάνω ζάπινγκ, να μάθω Τούρκικα χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια!
Με πήρε και η μανούλα μου τηλέφωνο…
«Παιδάκι μου μέσα να μείνεις. Αναρχία έξω. Κλέφτες, τσαντάκηδες, πολιτικοί που φεύγουν ,πολιτικοί που μένουν. Μέσα να μείνεις και να διπλοκλειδωθείς».
Ναι μαμά, σπίτι θα κάτσω και άμα βαρεθώ την τηλεθέαση θα φωνάξω φίλους μέσω διαδικτύου να τα πούμε και να μουτζωθούμε, φορώντας την μάσκα του τάχα μου «καλέ ποιοι ψήφισαν έτσι όπως ψήφισαν;». Θα μπω στο facebook να τα πω και να κάνω Like. Μπαταρίες και φορτιστές σε ετοιμότητα, να έχω πάντα τηλεκοντρόλ σε ετοιμότητα και υπολογιστή σε εγρήγορση.

Εγώ πως θα γεμίσω τις μπαταρίες μου, μου λες;
Εγώ πώς θα βγάλω το βλέμμα της τρελής από πάνω μου, που το φόρεσαν οι δηλώσεις των δερβέναγων στο κεφάλι μας; “Ζεν ήσασταν καλά παιζάκια και ζεν θα σας παίζουμε πια, αν δεν κάτσετε φρόνιμα στην Ευρώπη”! Μα δεν θέλουμε να σας παίξουμε ούτε εμείς! Την δόση δεν ξέρω αν θα μας την δώσετε τελικά, μα εγώ την δόση της τράπεζας σίγουρα δεν την έχω! Τα δις που ψάχνετε δεν ξέρω αν τα βρήκατε και τι θα σας πει ο Σόιμπλε, αλλά εγώ ούτε δέκα ευρώ για βενζίνη!
Θα κάτσω σπίτι σου λέω. Μου γύρισε το μάτι και άλλο ένα «δεν θέλουμε να σας φορτώσουμε άλλα μέτρα… αλλά να μωρέ δεν γίνεται αλλιώς» και θα τα κάνω λαμπόγυαλο!

Όλοι οι φίλοι μου στο σπίτι κλειστήκανε! Το μόντεμ και εμείς, και πίσω από τις λέξεις να κρύβεται ο… Αλέξης! Φτου ξελευθερία παιζάκια! Να με φωνάξετε να βγω να τα φυλάω μόνο αν αλλάξει κάτι στο σκηνικό… Μόνο αν μου υποσχεθείτε ότι αν βγω έξω στους δρόμους δεν θα ξαναδώ ανθρώπους με αλλοιωμένα χαρακτηριστικά από τον φόβο που γεννά το άγνωστο… ότι δεν θα ξανααντικρύσω συμπολίτες μου με το στρες να ξεχειλίζει από τα βάθη του είναι τους για το τρίδυμο της συμφοράς «φως-νερό-τηλέφωνοο! Να μου ορκιστείτε πως δεν θα ξαναδώ στο σούπερ μάρκετ γιαγιάδες με κατοχικά σύνδρομα να αγοράζουν αλεύρι και μακαρόνια υπό την απειλή του «θα σας βγάλουμε από το ευρώ!». Να μου τάξετε ότι δεν θα ξαναβγεί ο πρωθυπουργός να μου πει για «παλαμάρια λυμένα και πλοία που φύγανε» γιατί εγώ, καλού κάκου, με σωσίβιο πια κοιμάμαι τα βράδια!

Μόνο τότε θα βγω… Μέχρι τότε, μαζί με τον Λουκιανό Κηλαηδόνη θα τη δω αλλιώς, και θα κάτσω σπίτι. Θα αράξω σπίτι! Εσύ;

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Η λίγη σκέψη κάνει λίγο κακό, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next Τάρτα με βερίκοκα για αρωματικό χώρου; Κι όμως γίνεται, της Εμμανουέλας Κόκκαλη