Οι νέοι θέλουν να επιχειρήσουν

10605369404_99bbb71387_z

Το Ίδρυμα Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ) παρουσίασε τα συμπεράσματα της ετήσιας έρευνας για την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα, με τίτλο: «Η Επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα 2012-13: Ενδείξεις ανάκαμψης της μικρής επιχειρηματικότητας;». Σύμφωνα με την έρευνα περίπου 450.000 άτομα βρίσκονταν σε φάση εκκίνησης επιχειρηματικής δραστηριότητας το 2012. Το ποσοστό αυτό αντιστοιχεί στο 6,5% του ενεργού πληθυσμού δηλαδή ηλικίες 18-64 ετών. Στις ηλικίες 25-34 ετών, 160.000 περίπου νέοι ξεκινούν κάποια επιχειρηματική δραστηριότητα, με ανεβασμένο τον δείκτη θετικής προσέγγισης όσον αφορά τις επιχειρηματικές ευκαιρίες. Είναι αξιοσημείωτο ότι το 20,6% των νέων επιχειρηματιών δήλωναν το 2012 ότι οι πελάτες τους θα προέρχονται από το εξωτερικό σε ποσοστό πάνω από το 25% όταν το 2011 το ποσοστό αυτό ήταν μόλις 16,1%.

Ο χάρτης της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα δείχνει ότι οι μικρές επιχειρήσεις κυριαρχούν σε σχέση με τις μεσαίες. Είναι ελπιδοφόρο ότι υπάρχει αύξηση του ποσοστού των ατόμων που πιστεύουν ότι υπάρχουν επιχειρηματικές ευκαιρίες στο περιβάλλον που ζούν ενώ διαπιστώνεται ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην δεύτερη υψηλότερη επίδοση ανάμεσα στις χώρες καινοτομίας στη συνολική επιχειρηματικότητα. Όσον αφορά την γυναικεία επιχειρηματικότητα, οι γυναίκες υπολείπονται των αντρών κατά 50% όμως υπερισχύουν σε ορισμένους ποιοτικούς δείκτες όπως στη χρήση της νέας τεχνολογίας.

Φαίνεται ότι η μακροχρόνια οικονομική κρίση της χώρας έχει ενεργοποιήσει ειδικά τους νέους ανθρώπους που επιχειρούν με εξωστρέφεια και νέες ιδέες.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το κινητό τηλέφωνο του τότε και του... τώρα
Next Αστρολογικές προβλέψεις | Δευτέρα 3 εως Κυριακή 9 Μαρτίου 2014, από τον Πέρρη Κρητικό