Οι μάσκες, της Αναστασίας Κορινθίου

3738722915_86af08c601_o

Αποκριά… και όλοι μας καρναβάλια να τριγυρνάμε ντυμένοι – άντυτοι μια σκιαχτερή γύμνια…

Μασκέ πάρτι με τον εαυτό μας και να έχει και συνωστισμό… Ε, δεν ξανάγινε! Έλα, βάλε καναδυό στρασάκια, στην ψυχή να θυμηθείς πως είσαι ζωντανός σε ένα σώμα που μοναχά καρδιά χτυπά, και όχι παλμοί ζωής… χτυποκάρδια έρωτα… όνειρα δημιουργίας! Έλα, φόρα παγέτες στο μυαλό να κάνει κονσομασιόν στο πάρτι των Ευρωπαίων φιλών μας! Έλα,  θα φωνάξω και τον Τζωρτζ Κλούνυ να πιει εσπρεσσάκι και να μιλήσουμε για τα μάρμαρα μας τα «Αγγλικά», να βρούμε που έχουν την ούγια! Την ούγια, μάτια μου, στη ζωή σου να προσέχεις. Εκεί που είναι γραμμένη η προσωπικότητα και η ποιότητα σου. Έλα στο Αποκριάτικο πάρτι μας. Έλα! Έχω τραβήξει τα χαλιά από το Αιγαίο να χορέψουμε με κλαρίνα από την Θεσσαλία. Έλα, άνθρωποι και χιονάνθρωποι μαζί, γιατί δεν κάνει, λέει, κρύο στην Ελλάδα, απλά πότε-πότε πεθαίνουν κάποιοι σε ένα μαγκάλι μπρος. Έτσι, για τη μάσκα της στολής για το “V for Vendeta”. Ξέρεις τι θα είχε πολύ πλάκα, συγκάτοικε μου σε αυτή τη χώρα των δώδεκα θεών; Α, να σου πω να γελάσεις και εσύ… Να βγάζαμε, λέει, τις μάσκες κάποτε! Και να αναγνωρίζαμε ο ένας τον άλλον επιτέλους! Όλοι οι ανέκφραστοι να βγάλουμε  στην μάσκα συντονισμένα και να χαλάσει το πάρτι των εταίρων! (των οποίων, εταίρων εσύ καταλαβαίνεις) Η σύνθεση του πάρτι ήταν πάντα «τραβάτε με κι ας κλαίω…». Να βλέπεις έναν άγνωστο με μάσκα, να τον παντρεύεσαι, να τον ψηφίζεις, να δουλεύεις για αυτόν, να γεννάς για αυτόν ένα παιδί με μάσκα σαν του Ζορρό, με το πρώτο κλάμα. Και το πιο «θριλερίστικο» της όλης φάσης, είναι πως ακόμη και όταν ο άγνωστος βγάλει την μάσκα, παραμένει ένας άγνωστος! Αποκριές. Έλα… Έλα να φτιάξουμε ένα πεζοπόρο τμήμα, γιατί την βενζίνη σαν κολλύριο την βάζουμε πια. Έλα, θα έχει και σάμπα και γυμνό και γύμνια… Έλα, το πάρτι χρόνια τώρα καλά κρατεί και οι χοροί σε χορεύουν στο ταψί, ή σε ρίχτερ επτά… Σεισμό να νιώθεις, λάβα να μην γίνεσαι…

*Στην φωτογραφία εξωφύλλου μια σπάνια μάσκα «Kwele» που βρίσκεται στο Metropolitan Museum of Art της Νέας Υόρκης. Η λειτουργία της είναι σχεδόν άγνωστη ενώ υπολογίζεται ότι χρησιμοποιούταν μόνο για τελετές.

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Εμείς και τα Πρέπει μας, της Φλώρας Χατζημανώλη
Next Πολιτικοί τραπεζοκόμοι: Η συγκυβέρνηση του «δεν πληρώνω», του Παναγιώτη Σκευοφύλακα