Οι ιδρυτές του Ιmpact Hub Athens για το ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς: Ευκαιρίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε ένα νησί

Η Φαίη και η Σοφία από την ΑΕΛΙΑ συναντήθηκαν με τη Σόφη Λάμπρου και το Δημήτρη Κοκκινάκη, ιδρυτές του Impact Hub Athens και συζήτησαν μαζί τους για το Impact Hub αλλά και για τις δυνατότητες κοινωνικής επιχειρηματικότητας σε ένα νησί. Στόχος της συζήτησης: να εμπνεύσουν τους επαγγελματίες του δικτύου του ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς.

impacthub

Με απλό και σαφή τρόπο η Σόφη και ο Δημήτρης μας εξηγούν αρχικά τι είναι ο οργανισμός Impact Hub και πώς προωθεί τις πρωτοβουλίες που έχουν κοινωνικό όφελος και προωθούν την κοινωνική αλλαγή ενώ μας επισημαίνουν την ωφέλεια για τα μέλη του Impact Hub Athens από την ανταλλαγή γνώσεων και ιδεών και από τις συνέργειες που αναπτύσσονται στο πλαίσιο του Impact Hub.

Στη συνέχεια, οι δύο ιδρυτές του Impact Hub Athens μας αναδεικνύουν δυνατότητες για εγχειρήματα κοινωνικής επιχειρηματικότητας που μπορεί να έχουν αντίκτυπο σε ένα νησί, με βάση τις κοινωνικές προκλήσεις που αντιμετωπίζει, παρουσιάζοντας ενδιαφέροντα παραδείγματα.

Η συζήτηση με τη Σόφη και το Δημήτρη έγινε στο συνεργατικό χώρο που διαχειρίζεται το Impact Hub Athens, βιντεοσκοπήθηκε και από την ομάδα του ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς δημιουργήθηκε το σύντομο βίντεο που ακολουθεί:

Published by

Πρόγραμμα ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς

Στο πλαίσιο της εκπαιδευτικής δράσης και της υπηρεσίας πληροφόρησης του ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς η ΑΕΛΙΑ συγκέντρωσε πρότυπα επιχειρήσεων για να παρουσιάζονται στους νέους επαγγελματίες των νησιών για έμπνευση αλλά και για προβληματισμό. Στελέχη της ΑΕΛΙΑ συναντήθηκαν με τους επιχειρηματίες ή στελέχη των επιχειρήσεων αυτών, πραγματοποιώντας χρήσιμες συζητήσεις μαζί τους ώστε να αποτυπώσουμε τα βασικά στοιχεία και την πορεία της επιχείρησης και τα κύρια συστατικά της μέχρι σήμερα επιτυχίας τους. Οι συζητήσεις αυτές δημοσιεύονται μέσω των χορηγών επικοινωνίας epixeiro.gr και flust.gr στο πλαίσιο της σειράς συζητήσεων «ΕΠΙΝΗΣΙΑ Ηώς – Επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν από 24 ελληνικά νησιά» ΣΥΝΟΛΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Πέτρος Κωνσταντάς, στέλεχος της ΑΕΛΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ: τα στελέχη της ΑΕΛΙΑ Σοφία Μακρή, Φαίη Ορφανού, Πέτρος Κωνσταντάς, Εβίτα Κολοκούρη, και η εθελόντρια Νάντια Χρήσιμου. ΕΠΕΞΕΡΓΑΣΙΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ: Πέτρος Κωνσταντάς, η εθελόντρια Εύα Χυσάι και η Κατερίνα Σταματελοπούλου, δημιουργός Flust.gr, αρωγό μέλος της ΑΕΛΙΑ
Prev Υοga soundtrack για μία χαλαρή εβδομάδα, της Άννας Σαρούκου
Next Το προφίλ της εβδομάδας 12 έως 18 Δεκεμβρίου 2016, από τον Πέρρη Κρητικό