Οι ευτυχισμένοι κοιμούνται μια χαρά…

Ο καλός ύπνος σίγουρα μας κάνει να αισθανόμαστε καλύτερα, αλλά όταν είμαστε ευτυχισμένοι, κοιμόμαστε καλύτερα. Αυτό βέβαια το γνωρίζουμε και ειδικά αυτοί που πάσχουν από αυπνίες, αλλά ήρθε να μας το επιβεβαιώσει και μια έρευνα από το Cornell University.
Η μελέτη, που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Annals of Behavioral Medicine, δείχνει ότι η ευτυχία και οι θετικές σκέψεις συνδέονται και με τη βελτίωση της ποιότητας του ύπνου.

Ωστόσο, οι ερευνητές επίσης διαπίστωσαν, ότι οι άνθρωποι που είχαν πιο «ασταθή» συναισθήματα – που σημαίνει ότι τα θετικά συναισθήματα τους δεν ήταν πάντα έτσι – και συνδέονταν με εξωτερικά γεγονότα, είχαν μεγαλύτερη πιθανότητα να εμφανίσουν κακή ποιότητα ύπνου. Και αν στα σταθερά επίπεδα θετικού συναισθήματος ο ύπνος είναι μια χαρά, δεν μπορούμε να πούμε το ίδιο και για αυτά που επηρεάζονται από τις καθημερινές αντιξοότητες.

Η έρευνα έγινε σε 100 άτομα στις ΗΠΑ, οι οποίοι ήταν όλοι στη μέση ηλικία και διεξήχθη με καθημερινές τηλεφωνικές συνεντεύξεις, ώστε να μετρηθούν τα συναισθήματά τους, επίσης λήφθηκαν αντικειμενικές και υποκειμενικές μετρήσεις του ύπνου των συμμετεχόντων.

Προηγούμενες έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της υγείας και του τρόπου αντίδρασης, σε διάφορες καθημερινές καταστάσεις. Οι μελέτες δείχνουν ότι η αντίδραση στο στρες με αρνητικό τρόπο, θα μπορούσε να επηρεάσει τόσο την ψυχική όσο και την σωματική μας υγεία. huffingtonpost

«Think positive» λοιπόν για καλό ύπνο, (δύσκολο στην εποχή μας) αλλά ας προσπαθήσουμε…

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev H Alex Cavoulacos, η τεχνολογία και η λίστα στο Business Insider
Next No budget cinema, του Διαμαντή Καραναστάση