Οι δίαιτες εξπρές μας κάνουν ευερέθιστους και δύστροπους, της Ευαγγελίας Ζευκιλή

Οι διαφορετικές και εξπρές δίαιτες κάθε μέρα μπορεί να είναι ένας εύκολος τρόπος να χάσετε επιπλέον κιλά. Ωστόσο, σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύτηκε στο American Journal of Clinical Nutrition, αυτή η μέθοδος μπορεί να σε κάνει νευρικό και γκρινιάρη. Η έρευνα έγινε σε 16 άτομα που είχαν φυσιολογικό βάρος.

Έτσι τη μία μέρα κατανάλωναν μόνο ροφήματα που δεν περιείχαν θερμίδες και τσίχλες χωρίς ζάχαρη και την άλλη μπορούσαν να φάνε ότι ήθελαν. Αυτό κράτησε για 3 εβδομάδες. Οι επιστήμονες πίστευαν ότι το να μην τρως κάθε μέρα ίσως να ήταν πιο εύκολο από το να μετράς θερμίδες κάθε μέρα. Πράγματι, στο τέλος των 3 εβδομάδων άντρες και γυναίκες έχασαν περίπου 2,5 κιλά. Σύμφωνα με τον Ερικ Ράβουσιν, επικεφαλής της έρευνας, δεν μπόρεσαν να αναπληρώσουν τις θερμίδες που δεν κατανάλωσαν την προηγούμενη μέρα, με αποτέλεσμα να χάσουν βάρος.

Το πρόβλημα ήταν ότι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ευερέθιστοι και δύστροποι τις ημέρες της δίαιτας και δεν μπορούσαν να συνηθίσουν το άδειο στομάχι. Όπως παρατηρεί και ο Ράβουσιν, προφανώς αυτός ο τρόπος διατροφής δεν είναι ο πιο εύκολος δρόμος προς το αδυνάτισμα.

Published by

Ευαγγελία Ζευκιλή

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος. Σπούδασε στο τμήμα Διατροφής-Διαιτολογίας του Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης .Μετά από 13 χρόνια εμπειρίας και παρακολούθησης πολλών περιστατικών, αποφάσισε να δημιουργήσει τη δική της «ελαφριά ζωή», που την ονόμασε –πως αλλιώς-Light Life, η οποία σήμερα μετρά 5 χρόνια ζωής, και η Ευαγγελία –πλέον- 18 χρόνια εμπειρίας . Πρόκειται για ένα Πρότυπο Κέντρο Διατροφής & Μεταβολικού Ελέγχου ( www.lightlife.gr ) ένα ιδιαίτερο project, που δημιουργήθηκε με πολύ αγάπη, κέφι και ατελείωτες ώρες δουλειάς.
Prev "Ξέρουμε ελάχιστα για τον τρόπο που λειτουργεί ο εγκέφαλος"
Next Ο Leos Carax στην Αθήνα, της Χριστίνας Καλογεροπούλου