Οι γυναίκες προτιμούν τους… “κακούς”;

Λένε ότι οι άντρες προτιμούν τις ξανθιές, αλλά οι γυναίκες…; Σύμφωνα με τους ειδικούς και ύστερα από μελέτες, το πόρισμα είναι ότι οι γυναίκες προτιμούν τα κακά παιδιά-άντρες.

Οι γυναίκες προτιμούν ερωτικά τους άνδρες που δεν πρόκειται να τις αγαπήσουν. Ίσως αυτό να στηρίζει την άποψη ότι ο έρωτας είναι τυφλός και γιαυτό βαριούνται τα καλά ευγενικά και τίμια παιδιά και γοητεύονται από τους νάρκισσους, εγωιστές και ψεύτες. Και οι ειδικοί προσθέτουν και άλλα στοιχεία στην έρευνα τους:

Ο Peter Jonasson, του πανεπιστημίου του New Mexico, έκανε μια έρευνα και ανακάλυψε ότι τα κακά παιδιά κερδίζουν κατά κράτος τα καλά παιδιά στον αγώνα για την κατάκτηση του άλλου φύλου. Αν και η πλειοψηφία των γυναικών δηλώνει ότι θέλει να είναι ευγενικός ο άνδρας και να τις φροντίζει, η έρευνα έδειξε ότι δεν λένε την αλήθεια και ότι αντίθετα προτιμούν νάρκισσους, εγωίσταρους, παθολογικούς ψεύτες και ψυχοπαθείς. Η σκοτεινή τριάδα, ναρκισσισμός, αναζήτηση του εύκολου σεξ και δολιότητα, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες να βρει ερωτικούς συντρόφους. Αυτή η σκοτεινή τριάδα – εμμονή με τον εαυτούλη στα όρια του ναρκισσισμού, φρενήρης αναζήτηση της ηδονής με πολλές ερωτικές συντρόφους, τις οποίες καλό είναι να εξαπατούμε για να τις ρίξουμε γρήγορα στο κρεβάτι- αυτά τα εντελώς μακιαβελικά χαρακτηριστικά ίσως αποτελούν επιτυχημένη εξελικτική στρατηγική, δήλωσε ο δρ. Jonasson στην διεθνούς φήμης επιστημονική επιθεώρηση New Scientist.

Η έρευνα του Jonasson διαβάζουμε επίσης στην Enet έγινε με 200 φοιτητές οι οποίοι αφενός πέρασαν από ψυχολογικό τεστ, για να φανεί αν είχαν χαρακτηριστικά της σκοτεινής τριάδας, και αφετέρου μίλησαν για την προσωπική τους ζωή και κυρίως για το αν τους άρεσαν οι σχέσεις της μιας νύχτας. Ο Jonasson είδε ότι αυτοί με τα υψηλότερα ποσοστά σκοτεινής τριάδας στο χαρακτήρα τους, είχαν και τις περισσότερες ερωτικές σχέσεις, αλλά και περισσότερη επιθυμία για σχέσεις της μιας νύχτας.

Ο David Schmitt σε παράλληλη έρευνα υποστηρίζει την άποψη ότι το ίδιο πράγμα ισχύει σε πολλούς και διαφορετικούς πολιτισμούς, ότι οι άνδρες με έντονα τα χαρακτηριστικά της σκοτεινής τριάδας, είναι πιο επιτυχημένοι σεξουαλικά, έχουν πολύ περισσότερες σχέσεις της μιας νύχτας.

Από μια άποψη, τα συμπεράσματα των ερευνών επαληθεύουν μια ιδιαίτερα εξαπλωμένη εικασία, ότι οι γυναίκες προτιμούν τους κακούς, αυτούς που θα τις εκμεταλλευτούν και θα τις παρατήσουν. Λέτε οι γυναίκες να είναι πιο μαζοχίστριες από όσο φανταζόμαστε; Ή μήπως είναι κι αυτές πολυγαμικές και για κάποιο λόγο δεν θέλουμε να το δούμε;

Ο άνδρας δεν πρέπει να είναι βαρετός, μονότονος, προβλέψιμος. Οι γυναίκες προτιμούν γοητευτικούς, ερεθιστικούς, απρόβλεπτους άνδρες γεμάτους ενέργεια και αυτοπεποίθηση. Είναι δύσκολο να τους βρουν στην πραγματικότητα, γι’ αυτό και φαντασιώνονται με τον James Bond και τους ήρωες της σκοτεινής τριάδας.

Άβυσσος η ψυχή της γυναίκας…

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Street View από την Google, σε μια έρημη πόλη
Next Ό Πρόεδρος, πολλές φωτογραφίες, η ιστορία, στην έκθεση "JFK"