Οι γονείς βλέπουν θετικά το αγροτικό επάγγελμα, για τα παιδιά τους

Με θετικό ενδιαφέρον σε αντίθεση με το παρελθόν, βλέπουν οι γονείς την προοπτική τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τον αγροτικό τομέα, καθώς βλέπουν καλύτερες προοπτικές και ευκαιρίες στο μέλλον όσον αφορά την αγροτική επιχειρηματικότητα. Σε πανελλαδική έρευνα της εταιρείας Κάπα Research. και του ka-business.gr το 69,9% των ερωτώμενων από τις 13 περιφέρειες της χώρας μας, θέλουν τα παιδιά τους να ασχοληθούν με τη γεωργία και την κτηνοτροφία καθώς το 37,4% βλέπει πως έχει προοπτική η επιστροφή στην ύπαιθρο και κατ’ επέκταση στην αγροτική επαγγελματική ενασχόληση.

Μάλιστα όπως φαίνεται, μεγάλο ποσοστό από τους ερωτώμενους (25,1%) θεωρεί ότι είναι μια ευκαιρία επαγγελματικής αποκατάστασης, έκτος από την οικονομική ανάγκη. Όσον αφορά τις προοπτικές του αγροτικού κλάδου οι ερωτώμενοι πιστεύουν ότι πρέπει να στραφεί σε νέες μορφές καλλιέργειας (68,2%) και σε εξαγωγές προϊόντων (60%).

Τέλος στην προσπάθεια τους να αντιμετωπίσουν την οικονομική κρίση οι αγρότες έχουν αυξήσει τις προσωπικές ώρες απασχόλησης, έχουν προχωρήσει σε περικοπές εξόδων σε υλικά που χρησιμοποιούν και σε κάποιες περιπτώσεις, έχουν αλλάξει ακόμη και αντικείμενο, ειδικότερα από τη φυτική προχώρησαν στη ζωική παραγωγή.

Τα σημαντικότερα από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες είναι η έλλειψη ενημέρωσης σε θέματα τεχνολογίας και καινοτομίας που αφορούν τον κλάδο τους και η αδυναμία επιλογής κατάλληλης καλλιέργειας.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Στην μικρή οθόνη, το βιβλίο της Αναστασίας Κορινθίου: «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων».
Next Σκιτσάροντας … «Όλα τα κτίρια της Νέας Υόρκης»