Οι γεύσεις λένε την ιστορία τους, της Αναστασίας Κορινθίου

Όλα ξεκίνησαν πέρσι το καλοκαίρι, σε ένα από τα κλασικά τραπέζια στην αυλή της Λιας, με κρασί, νοστιμιές ιδιαίτερες, φίλους αγαπημένους!
Τότε πέταξα εγώ την ιδέα… «βρε κούκλα μου, γιατι δεν γράφεις ένα βιβλίο με συνταγές; Αφού το έχεις! Αφού,τα φαγητά σου είναι ξεχωριστά σαν εσένα!!»
Αγύριστο κεφάλι η Λία, αλλά Κριαρίνα εγώ επέμενα..

Η ιδέα να γράφω μια ερωτική ιστορία κάτω από κάθε της συνταγή, ήρθε κεραυνοβόλα σαν έρωτας!
Και αυτό την έπεισε να πει το ναι! Σαν έρωτας!
Και όλα ξεκίνησαν μαγικά., σαν έρωτας!
Η Λία να μαγειρεύει, ο Αχιλλέας Γιωργαλίδης να φωτογραφίζει, εγώ να γράφω μετά από κάθε απολαυστική μπουκιά που δοκίμαζα!
Πίστευα και πιστεύω ότι ένα τραπέζι είναι πολύ, ερωτικό!
Ματιές που «παίζουν»,αγγίγματα κάτω από το τραπεζομάντιλο, πόδια που τρίβονται σε μυστική συνωμοσία., κρασί που λύνει και λίγο μετά, δένει Προσπάθησα οι ιστορίες μου να είναι…αρμονικά μαγειρεμένες με τις συνταγές της Λίας…
Γλυκιά γεύση, έρωτας με happy end!
Αλμυρή, τσαλίμια!
Πικρή, χωρισμός!
Για να ψήσεις ένα κεικ ξέρεις στους πόσους θα βάλεις τον φούρνο, άντε το πολύ στους 180. Τον έρωτα στους πόσους βαθμούς τον… καις; Στους πόσους βγαίνει… αφράτος;
Ελπίζω να καταφέραμε τον σκοπό μας!
Να σας πείσαμε οτι ο έρωτας είναι επικίνδυνη μαγειρική…και η μαγειρική έρωτας πικάντικος!

Η Αναστασία Κορινθίου έχει γράψει το παιδικό μιούζικαλ “Παραμυθοσαλάτα” ενώ στίχοι της έχουν μελοποιηθεί από τον Α. Παπαντωνίου. Τα βιβλίο της “Για την καρδιά ενός αγγέλου” μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον ALPHA, σε σκηνοθεσία Στράτου Μαρκίδη.

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Ο λαθρομετανάστης που έγινε ο Υπερήρωας του τελευταίου αιώνα, του Μιχάλη Καβουκλή
Next Αύριο θα είναι μια άλλη μέρα, της Χριστίνας Καλογεροπούλου