Οι βασιλιάδες των θαλασσών

Διακρίνονται για την ευφυΐα και την καλοσύνη τους. Είναι φιλικά προς τους ανθρώπους και από την αρχαιότητα θεωρούνταν οι βασιλιάδες των θαλασσών. Τι είναι όμως αυτό που κάνει πραγματικά τα δελφίνια να ξεχωρίζουν; Αυτοί είναι οι δέκα λόγοι για τους οποίους τα δελφίνια είναι απλά υπέροχα.
1)Συμπαθούν τους σκύλους
Αν και τα περισσότερα ζώα δυσανασχετούν με τον χνουδωτό «κολλητό» του ανθρώπου, τα δελφίνια χαίρονται το παιχνίδι με τους σκύλους.
2)Επινοούν παιχνίδια για να παίξουν με φάλαινες
Τα τελευταία χρόνια στις ακτές της Χαβάης οι επιστήμονες έχουν καταγράψει περιστατικά συναναστροφής ρινοδέλφινων και μεγάπτερων φαλαινών
3)Δεν φοβούνται να ζητήσουν βοήθεια
Το δελφίνι της φωτογραφίας δυσκολεύεται να κολυμπήσει και προσεγγίζει δύτες για να το βοηθήσουν.

4) Μας φέρνουν δώρα
Σύμφωνα με αναφορές, δελφίνια σε θαλάσσια περιοχή κοντά σε θέρετρο της Αυστραλίας συχνά χαρίζουν στους κολυμβητές «δωράκια», όπως καλαμάρια και χταπόδια που έχουν «ψαρέψει».
5) Βοηθούν άλλα θαλάσσια είδη
Πριν λίγα χρόνια ένα ρινοδέλφινο, γνωστό ως Moko, έσωσε δυο μικρές φάλαινες φυσητήρες, που ξεβράστηκαν στις ακτές της Νέας Ζηλανδίας, βοηθώντας τις να ξαναβρούν τον προσανατολισμό τους.
6)Ακόμα και οι φάλαινες φυσητήρες τα συμπαθούν
Οι φάλαινες φυσητήρες δεν έχουν τη φήμη του πιο φιλικού θαλάσσιου θηλαστικού ωστόσο δεν αντιστέκονται στο παιχνίδι με τα δελφίνια.
7) Φτιάχνουν δαχτυλίδια με φυσαλίδες
Μεταξύ άλλων τα δελφίνια έχουν την ικανότητα να φτιάχνουν εντυπωσιακά δαχτυλίδια με φυσαλίδες.
8)Συνεργάζονται με τους ψαράδες
Στις ακτογραμμές της περιοχής Λαγκούνα στη Βραζιλία οι ψαράδες και τα δελφίνια έχουν στήσει επικερδή επιχείρηση και συνεργάζονται για να πιάσουν ψάρια. Τα δελφίνια οδηγούν κοπάδια ψαριών προς τα δίχτυα των ψαράδων, τους οποίους μάλιστα ειδοποιούν χτυπώντας την ουρά τους.
9)Βοηθούν τους φίλους τους
Σε θαλάσσια περιοχή της Νότιας Κορέας βιολόγοι κατέγραψαν μια ομάδα δελφινιών που έσπευσαν να βοηθήσουν τους τραυματισμένους φίλους τους που επέπλεαν στο νερό.
10)Ξέρουν να περνούν καλά
Από τα παιχνίδια και τα ακροβατικά τους, που συχνά καταγράφει ο φωτογραφικός φακός, φαίνεται πως τα δελφίνια ξέρουν να περνούν καλά.

ΠΗΓΗ:econews

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Σχέδιο “Αθηνά”: καλό είναι, αρκεί να εξαιρεθεί το χωριό μου!, του Θάνου Τζήμερου
Next Η φώτο της ημέρας... στην Guardian