Οι Έλληνες είπαν όχι, αλλά σε τι ακριβώς;

Η Mary Dejevsky, αρθρογράφος της guardian, σε άρθρο της λίγες ώρες μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου, αναρωτιέται τι σημαίνει το μεγάλο Όχι των Ελλήνων. Σχολιάζοντας ότι αυτό ήταν ένα πανευρωπαϊκό δημοψήφισμα και σαν τέτοιο πρέπει να αντιμετωπιστεί, τονίζει ότι τις επόμενες μέρες μένει να δούμε αν η Ελλάδα θα καταφέρει να παραμείνει στην ΕΕ ή θα αποχωρήσει.

guardian

Η πραγματική δυσκολία για τον Τσίπρα, συνεχίζει η αρθρογράφος, δεν είναι τόσο οι Γερμανοί όσο οι χώρες όπως η Ιρλανδία αλλά και οι χώρες της Βαλτικής που δύσκολα θα δεχτούν μια ειδική μεταχείριση για την Ελλάδα μιας και οι ίδιες έχουν κάνει τεράστιες θυσίες για να διασώσουν τις οικονομίες τους αλλά και στην περίπτωση της Λετονίας τεράστιες θυσίες για να καταφέρουν να εισέλθουν στην ζώνη του ευρώ.  

Είναι χαρακτηριστικό ότι η Dejevsky αναρωτιέται πώς θα απαντηθούν τα ερωτήματα  αν μπορεί η Ελλάδα να παραμείνει στο ευρώ, ή ακόμη και στην Ευρωπαϊκή Ένωση και πότε θα ανοίξουν εκ νέου οι Ελληνικές  τράπεζες, και με πόσα ευρώ.

Πάντως, η Dejevsky δίνει συγχαρητήρια στην ελληνική κυβέρνηση για την οργάνωση σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα του δημοψηφίσματος αλλά και την ταχύτατη μετάδοση του αποτελέσματος.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Αστρολογικές προβλέψεις|6 έως 12 Ιουλίου, από τον Πέρρη Κρητικό
Next Το ΟΧΙ έβαλε φωτιά στο twitter