Οδηγός επιβίωσης για start-ups: O συνεργάτης- έποικος, του Ραφαήλ Κουδούνη

Η αγορά καμιά φορά θυμίζει ζούγκλα και καμιά φορά οι επιχειρήσεις ξεγελιούνται είτε από “φωτεινούς παντογνώστες” είτε από “εξωτερικούς συνεργάτες”. Θυμίζει τους ιθαγενείς που ξεγελιόντουσαν με καθρεφτάκια και έδιναν χρυσό στους -τότε- νέους άποικους της Νέου Κόσμου. Πότε όμως ο νέος σας συνεργάτης μπορεί να είναι καταστροφικός για εσάς και την επιχείρηση σας;

Ξέρετε που κατάντησαν οι ιθαγενείς; Σκλάβοι και παράσιτα στην ίδια τους τη Γη. Η Γη σας (η επιχείρηση σας), είναι πολύτιμη και το μόνο που έχετε για να στηρίξει την προσπάθεια σας για επιβίωση. Παρακάτω θα βρείτε διάφορα είδη “εξερευνητών” που πιθανών να προσεγγίσουν την Γη σας.
Η λίστα των «επιτυχημένων» συνεργατών

Έποικος Νο1: Ο Αδικημένος συνεργάτης που σε εσάς βρίσκει την Γη της Επαγγελίας και σκοπεύει να μείνει και να την καλλιεργήσει έως ότου να σας την αφήσει και να αποσυρθεί στο καλύβι του. Να θυμάστε ότι σε εσάς βρήκε όμως Γη! Ανεξάρτητα αν είχε ή όχι μια πετυχημένη επιχείρηση στο παρελθόν, σημασία έχει τώρα τι έχει να σας προσφέρει.

Έποικος Νο2: Ο Νώε. Γνωρίζει όλα τα όντα στην Γη (έχει διασυνδέσεις) και έτσι θα σας βοηθήσει να εκμεταλλευτείτε τα πάντα- με το αζημίωτο ε;

Έποικος Νο3: Ο έποικος- Παντογνώστης που ξέρει ότι η επιχείρηση μια μέρα θα πάει μπροστά” και για αυτό ήρθε να σας “βοηθήσει” τώρα που χρειάζεστε την βοήθεια του (και ας μην το ξέρετε)

Έποικος Νο4: Ο έποικος-Αρχηγός που έρχεται στην φυλή σας, σας φέρνει περισσότερες υποσχέσεις παρά δουλειές και έχει και την απαίτηση να είναι ο αρχηγός της φυλής επειδή “έχω κύρος”

Έποικος Νο5: Ο έποικος-εξωτερικός συνεργάτης. Απασχολημένος με τις δικές του ασχολίες, έχει την απαίτηση από εσάς να του δίνετε ποσοστά και να μπαίνουν όλα “στον ίδιο κουβά” την ώρα που εννοεί ότι αυτός έχει βέβαια και “δικό του κουβά”.

Φυσικά αν είναι να έρθει κάποιος να εποικήσει στην Γη σας, τότε ίσως να έχει “λίγο απ όλα” ή απλά να είναι ο Αδικημένος, Παντογνώστης, εξωτερικός συνεργάτης, Νώε που θέλει να είναι Αρχηγός σας.

Όπως και να έχει θέλει προσοχή. Ο έποικος είναι έποικος. Διεκδικεί τη Γη σας.

O Ραφαήλ Κουδούνης είναι sales manager στην εταιρία dingo

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Έλληνες επιστήμονες δίνουν το know-how στο Oxford University
Next Οι Πανελλαδικές εξετάσεις με την μνήμη του παπαγάλου, της Χριστίνας Καλογεροπούλου