Νοστιμιές για καλό σκοπό, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Έφτασαν στο mail μου και οφείλω να τα μοιραστώ, γιατί είναι για καλό σκοπό.

flust.gr-γεύσεις

1. Οι Δρόμοι Ζωής ξεκινούν την καινούργια χρονιά με χαρά, δημιουργικότητα και εμπιστοσύνη ότι μπορούν να συνεισφέρουν για μια καλύτερη Κοινωνία. Και γιορτάζουν αυτό το νέο ξεκίνημα με την Εκδήλωση «Μοιραζόμαστε» που θα γίνει το Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 21.00 στο Κέντρο Επικοινωνίας στο Γκάζι. «Μοιραζόμαστε» λοιπόν τις ελπίδες μας και τα όνειρα μας για μια πιο ουσιαστική Συλλογική Ζωή. «Μοιραζόμαστε» τις ιδέες μας και τα συναισθήματα μας για τον Δρόμο που θέλουμε να διανύσουμε σαν Άνθρωποι-συνοδοιπόροι. «Μοιραζόμαστε» το φαγητό μας, ένα δείπνο Αγάπης, γι’ αυτό και σας καλούμε όλους, ας μη λείψει κανείς.

Γυναίκες της κοινότητας και εθελοντές θα μαγειρέψουν για όλους μας. Γεύσεις και άρωμα ανατολής. Όσοι θέλουν ας φέρουν ό,τι ιδιαίτερο μπορεί να ετοιμάσει ο καθένας για να το μοιραστούμε. Μουσική, γιατί όχι και χορός στην αυλή μας. Μαζί με τη χαρά μας που θα βρεθούμε πάλι μαζί είναι επιτακτική η ανάγκη να μοιραστούμε και την ευθύνη της υποστήριξης του Κέντρου μας συμμετέχοντας στις δαπάνες λειτουργίας του.
Με μια μικρή συμμετοχή των 10 ευρώ ο καθένας, θα μοιραστούμε και την επιτακτική ανάγκη της υποστήριξης των λειτουργικών δαπανών της λειτουργίας του Κέντρου μέχρι το τέλος του χρόνου και το Χριστουγεννιάτικο Bazaar μας. facebook.com/dromoizois

2. H Απλά Ελληνικά – Simply Greek και η Amvrosia Gourmet δημιουργούν προϊόντα για καλό σκοπό, για την υποστήριξη της Κίνησης Wise Greece!

flust.gr-γεύσεις

H Simply Greek και η Amvrosia Gourmet είναι στο χώρο της παραγωγής & εμπορίας τροφίμων αρκετά χρόνια, παράγοντας εκλεκτά προϊόντα που έχουν βραβευτεί για τη γεύση τους τόσο στο εξωτερικό όσο και εντός των συνόρων. Τα περισσότερα προϊόντα τους είναι καινοτόμα και συνδυάζουν συστατικά με αρκετά πρωτότυπο τρόπο, πάντα με αγνά υλικά και πολύ μεράκι.

Η Wise Greece είναι μία μη κερδοσκοπική Κίνηση, η οποία προωθεί τα ελληνικά προϊόντα, τα τοποθετεί σε διάφορα σημεία πώλησης και χρησιμοποιεί όλο το κέρδος από τις πωλήσεις τους, για να αγοράσει τρόφιμα για παιδιά και άστεγους με μεγάλη ανάγκη. Πρόκειται λοιπόν για μία Κίνηση με διπλό σκοπό, αφού προωθείται η ελληνική διατροφή σε παγκόσμιο επίπεδο, ενώ παράλληλα καλύπτονται οι διατροφικές ανάγκες των συνανθρώπων μας!

Η σειρά προϊόντων που δημιούργησαν η Simply Greek και η Amvrosia Gourmet για τη Wise Greece, είναι εμπνευσμένη από τον σκοπό της, αλλά και από τις παραδοσιακές ελληνικές γεύσεις… οι οποίες “κλείστηκαν” σε ένα βαζάκι! Έτσι, τα “Γεμιστά” έγιναν πατέ για ντάκο ή καναπεδάκια, η “Χωριάτικη Σαλάτα” έγινε σάλτσα για κρέας ή μακαρόνια, ενώ το τσίπουρο συνάντησε τη ντομάτα για να δημιουργηθεί μία υπέροχη σάλτσα με όνομα “Στην υγειά μας”! Στην ίδια σειρά, μπορεί κανείς να δοκιμάσει το πατέ με γεύση “Μουσακά”, που αποτελείται από καπνιστές μελιτζάνες και φέτα, τη σάλτσα “Ντομάτα-Δαμάσκηνο” που ταιριάζει υπέροχα με κρέας στην κατσαρόλα, το αγαπημένο “Μπουγιουρντί” που είναι ελαφρώς καυτερό, αλλά και μία συλλογή από μπρουσκέτες ελιάς με λιαστή ντομάτα ή βασιλικό και σκόρδο!

Ένα καινούριο γευστικό ταξίδι μόλις ξεκίνησε, και μάλιστα για καλό σκοπό!
Αφού με κάθε προϊόν που αγοράζετε, βοηθάτε τη Wise Greece να εξασφαλίσει ακόμα ένα γεύμα στους συνανθρώπους μας που βρίσκονται στα όρια της φτώχιας.
Ανακαλύψτε τη νέα σειρά, στα σημεία πώλησης προϊόντων Wise Greece! Περισσότερες πληροφορίες: www.simplygreek.gr, www.simplydelicious.gr, www.wisegreece.com

*Μπορείτε να μου στέλνετε κι εσείς mail στο eatingaroundblog@gmail.com, με ό,τι νόστιμο ανακαλύπτετε και είναι για καλό σκοπό κι εγώ θα το δημοσιεύω.

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Όταν η πρώτη θέση στο αεροπλάνο... δεν περιγράφεται
Next Μάχη για τον προϋπολογισμό. Πρώτος γύρος!