Να φύγετε… να πάτε αλλού, της Αναστασίας Κορινθίου

4080617105_5b2223bba4_z

Πώς τόλμησες; Όχι, μην κοιτάς κάτω τα βράχια του τόπου σου ντροπιασμένα… απαιτώ να μου πεις, πώς τόλμησες! Πως διανοήθηκες καν, να μένεις σε έναν τόπο μαζί με καμιά κατοσταριά ακόμη και να απασχολούμαι για χάρη σου… ιατρικό κέντρο, σχολείο… προσωπικό! Έξοδο μας είσαι, μεγάλο ανθρωπάκι τιποτένιο… τρύπα στα ελλειμματικά ταμεία μας, σαν τα τρύπια δίχτυα σου, τα ελεεινά, που βρωμάνε ψαρίλα και νοτισμένα όνειρα! Άκου εκεί, στην τροικανή εποχή να έχουμε 150 αναιδείς Έλληνες να επιμένουν να σηκώνουν την Ελληνική σημαία ανάμεσα στο γαλανό του ουρανού και της θάλασσας! Να φύγετε! Να μαζέψεις το παιδί που μαζεύει κοχύλια και να φύγετε…να ξεσπιτωθείτε και εσύ και η γυναίκα σου που σήκωσε κεφάλι – αυτό το τίποτα με το τίποτα στο βλέμμα – την ώρα που πότιζε τον βασιλικό στην γλάστρα από… τενεκέ φέτας και να πάτε στην τενεκεδούπολη! Και τον παππού να μαζέψετε από το καφενείο. Τι; Τι τόλμησες να πεις Νο 150 του ακριτικού νησιού; Ότι έχει ζήσει ήδη μια προσφυγιά! Αστέρι κίτρινο του Δαυίδ θα σου ράψω στο μανίκι να μην τολμήσεις να ξεμυτίσεις διαμαρτυρόμενος ξανά. Δημοκρατία έχουμε άλλωστε! Το καντήλι στο μνήμα της γιαγιάς ποιος θα ανάβει; Χα! Απλό! Αυτοί που θυμούνται ακόμη να κάνουν μνημόσυνο στην Ελλάδα του Ελύτη!

Ακούς εκεί θράσος να θέλουν να ζουν ακόμη στα νησάκια Έλληνες, να μας ξοδεύουν με το τραγούδι τους και το βλέμμα τους το καθαρό. Ξενύχτησαν οι Τροικανοί, τα έβαλαν κάτω, νούμερο σας έκαναν, ένα και ένα κάνουν δυο, δεν βγαίνουμε, να φύγετε να πάτε αλλού, οι βράχοι πια κατσάβραχα να γίνουν, οι τόποι ξερότοποι και οι άνθρωποι απάνθρωποι. Ξενιτεμένοι Έλληνες στην χώρα τους την ίδια.

Δεν ονειρεύομαι πια Ελλάδα μου, απεργώ και εσύ δεν με ακούς που ξεκίνησα πορεία μόνη μου με ένα πανό που γράφει: Μην σκοτώνεις τις ρυτίδες… τις ρυτίδες κύματα των νησιών μας.

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Αντί-YOLO, της Μαριλένας Καραφώτη
Next Νίκος Χρυσόγελος: κανένα κόμμα δεν επιβάλλεται στο Ευρωκοινοβούλιο, συνέντευξη στην Χριστίνα Καλογεροπούλου