Να τολμάς, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

Στη μαγειρική και στον έρωτα να τολμάς. Τι κι αν δεν υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις, τι κι αν το αντικείμενο του πόθου σου δεν έχει όλα όσα νόμιζες ότι ήθελες; Έχει άλλα που κατάφεραν να σε κάνουν να ερωτευτείς. Τι κι αν σου λείπουν αβγά και βούτυρο; Έχεις ελαιόλαδο, γάλα, καλό κακάο. Μπορείς να φτιάξεις cupcakes, γιατί αυτά είναι το αντικείμενο του πόθου σου σήμερα το απόγευμα και ο πόθος δεν ξέρει από αναβολές!

cupcakes

Cupcakes διπλής σοκολάτας με ελαιόλαδο

Υλικά:
100γρ. Ελαιόλαδο
150γρ. Γάλα φρέσκο
100γρ. Ζάχαρη κρυσταλλική
150γρ. Κακάο άγλυκο
220γρ. Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουτ. Σούπας μπεικιν πάουντερ
κομμάτια λευκής κουβερτούρας
σπασμένους κόκκους εσπρέσσο

Εκτέλεση:
Σε ένα μπολ, με μίξερ, ανακατεύουμε καλά το ελαιόλαδο με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα πηχτό μίγμα. Προσθέτουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε τα στερεά, το κακάο, το αλεύρι και το μπέικιν και ενσωματώνουμε με μια σπάτουλα. Σκορπάμε παντού στο μίγμα τα κομμάτια λευκής σοκολάτας και μοιράζουμε το μίγμα σε φορμάκια για cupcakes (12τμχ). Ρίχνουμε από πανω τους σπασμένους κόκκους εσπρέσσο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για μισή ώρα περίπου.

Τα cupcakes με ελαιόλαδο, διατηρούνται περισσότερες μέρες και παραμένουν φρέσκα στο εσωτερικό. Φυσικά, μην περιμένετε να γίνουν πολύ αφράτα χωρίς αβγά και βούτυρο, όμως είναι πεντανόστιμα και πολύ υγιεινά.

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Λιτότητα – ώρα για άλλη πορεία;
Next Η επίθεση στο Charlie Hebdo: Οι αντίδραση των ευρωβουλευτών.