Να κοιμηθούμε αγκαλιά;

Μια νέα μελέτη δείχνει ότι ο θηλασμός και η συνήθεια που έχουν τα μικρά παιδιά να κοιμούνται με τους γονείς τους, μπορούν να συμβαδίζουν. Η UNICEF και άλλοι διεθνοί οργανισμοί προτρέπουν συστηματικά τις μητέρες να θηλάζουν τα μωρά τους με στόχο το ποσοστό που τώρα είναι 33% να αυξηθεί στο 46.2%.

Φαίνεται μάλιστα ότι το μοίρασμα του κρεβατιού με τα παιδιά ενθαρρύνει τον θηλασμό όπως υποστηρίζουν πολλές ομάδες γονέων στις ΗΠΑ και παρότι η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής είναι αντίθετη εξαιτίας περιστατικών ασφυξίας των παιδιών από τους γονείς. Η συζήτηση για το θέμα φαίνεται να έχει πάρει πλέον την μορφή η κότα έκανε το αυγό ή το αυγό την κότα… Ψυχολόγοι πάντως υποστηρίζουν ότι τα μωρά πρέπει να έχουν το δικό τους κρεβάτι μιας και αυτό θα τα βοηθήσει καλύτερα στην ανάπτυξη της προσωπικότητας τους, όσο και αν επιδιώκουν να κοιμούνται με τους γονείς τους και μια καλή λύση θα ήταν αντί για το κρεβάτι οι γονείς να μοιράζονται το ίδιο δωμάτιο με το παιδί…

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ο ναζιστής που έσωσε τον… τσιγγάνο, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Παρασκευή και υγιεινό φαγητό… γίνεται;, της Εμμανουέλας Κόκκαλη