Νέα σεζόν χαράς, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

1622651_10202564026117556_414698287_n

Πριν έναν χρόνο ξεκίνησε το Joy, το πιο χαρούμενο δίωρο της ελληνικής τηλεόρασης, πλέον. Κι εγώ ήμουν εκεί, από την πρώτη εκπομπή, να μοιράζομαι τα φαγάκια μου με ένα τελείως διαφορετικό κοινό, με έναν τελείως διαφορετικό τρόπο από ό, τι είχα συνηθίσει μέχρι τότε. Έγινα κι εγώ μέλος μιας δημιουργικής ομάδας και οι συνταγές μου παίχτηκαν ανάμεσα σε άλλα χαρούμενα βίντεο και ζουμερά ρεπορτάζ. Σήμερα, ετοιμάζουμε πυρετωδώς τα επεισόδια της τρίτης σεζόν με τριπλάσια χαρά και όρεξη κι ευχόμαστε να σας αρέσουμε ακόμα περισσότερο.

Από τις 22/2 λοιπόν και κάθε Σαββατοκύριακο, στις 5, σταθερά, βλέπουμε Joy και το ευχαριστιόμαστε. Θα με δείτε να φτιάχνω ανοιξιάτικα πιάτα, εύκολα γλυκά για όλη την οικογένεια, παραδοσιακές πίτες και λαχταριστές μακαρονάδες. Συνταγές που νομίζω ότι όλοι οφείλουμε να γνωρίζουμε, αλλά όλοι πρέπει και να «πειράζουμε», ανάλογα με τα γούστα. Εγώ κάνω την αρχή και μοιράζομαι μαζί σας τις ιδέες μου. Θα ήμουν ιδιαίτερα ευτυχής όμως, αν παίρνατε μια συνταγή μου και την κάνατε δική σας, αντικαθιστώντας τα δικά μου προτεινόμενα υλικά με άλλα, της αρεσκείας σας. Και να μου στέλνετε τα πιάτα σας, να μοιράζεστε μαζί μου τις ιδέες σας. Μην ξεχνάτε ότι μέσα από τη σελίδα του Eating around στο facebook, μπορούμε να επικοινωνούμε καθημερινά. Μπορεί κάποια φορά να μου δώσετε μια συνταγή σας και να με δείτε να την εκτελώ on camera! Τις νοστιμιές οφείλουμε να τις μοιραζόμαστε… Eating-Around

1920442_10202650940770368_521008929_n

Δεν μπορώ να κρύψω την χαρά μου όμως και για ένα ακόμη project που σχεδιάστηκε από την ομάδα του joy! Στο βίντεο που ακολουθεί δημιουργώ πιάτα με τα υπέροχα χωριάτικα λουκάνικα της Creta farms με παραδοσιακές, ελληνικές γεύσεις, σύντομα θα ακολουθήσει και δεύτερο βίντεο. Όταν μου το ζήτησαν, δέχτηκα με τρελή χαρά, γιατί πρόκειται για προϊόντα που έχω δοκιμάσει, για γεύσεις που αγαπάω και που γνωρίζω πόση νοστιμιά μπορούν να προσφέρουν σε ένα γεύμα. Μου ήταν πολύ εύκολο να διαλέξω συνταγές και θα είναι πολύ εύκολο και για εσάς να τις φτιάξετε μόνοι σας στο σπίτι. Φυσικά, θα βρείτε και σε αυτές την τσαχπινιά που χαρακτηρίζει όλα μου τα πιάτα, ακόμα και τα πιο συνηθισμένα. Βέβαια, κακά τα ψέματα, όταν δεν έχεις καλές πρώτες ύλες, όση τέχνη και να βάλεις, το αποτέλεσμα δεν θα είναι καλό. Όταν έχεις όμως ένα τόσο ζουμερό και μυρωδάτο λουκάνικο και 4 γεύσεις στη διάθεσή σου για να διαλέγεις, ανάλογα τις ορέξεις, τότε η επιτυχία είναι δεδομένη.

Για άλλη μια φορά θα πω, πόσο ξεχωριστή είναι η εμπειρία μπροστά από τις κάμερες, πόσο διαφορετικά πρέπει να συμπεριφέρομαι την ώρα της μαγειρικής, όταν με τραβούν οι κάμερες, πόσο δύσκολη αλλά και γοητευτική παράλληλα είναι όλη αυτή η διαδικασία. Και ότι, από τότε που ξεκίνησα τα γυρίσματα και έζησα από κοντά τις δυσκολίες και τις απαιτητικές συνθήκες, έγινα πιο επιεικής με τους άλλους παρουσιαστές που παρακολουθώ σε άλλες εκπομπές. Καταλαβαίνω ότι αν κάτι δεν έχει βγει τέλειο, σίγουρα έφταιγαν οι συνθήκες. Ξέρω ότι οι τεχνικοί δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό, ότι μια σκηνή μπορεί να γυριστεί άπειρες φορές, μέχρι να βγει πραγματικά καλή, ότι υπάρχει ένας υπεύθυνος παραγωγής που τρέχει για όλες τις λεπτομέρειες, ότι ο παρουσιαστής έχει υπομονή και τα λοιπά. Άρα για να μην βγήκε κάτι καλό στην τηλεόραση, σε ένα μαγνητοσκοπημένο πρόγραμμα, κάτι θα φταίει που δε μπόρεσε με τίποτα να διορθωθεί. Σημασία έχει, αυτό που βλέπουμε, να μας φτιάχνει τη διάθεση, το έχουμε ανάγκη αυτό. Και το Joy νομίζω, το έχει καταφέρει!

unnamed (2)

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την απασχόληση
Next Παρελθοντολαγνεία: Κάθε μέρα ανάβουμε ένα κεράκι ο καθένας με τον τρόπο του στην Αγία Νοσταλγία.

Leave a comment

Για προστασία της εργασίας μας, έχουμε απενεργοποιήση το δεξί κλικ! Αν επιθυμείτε να μοιραστείτε το περιεχόμενό μας, χρησιμοποιείστε τα κουμπιά κοινοποίησης.