Νέα εποχή δεξιοτήτων για τη σωστή προβολή της προσωπικότητας

Μπορεί η επαγγελματική (και συνεχής) δικτύωση, η σωστή παρουσίαση του εαυτού σου και το επιχειρηματικό πνεύμα να σε βοηθήσουν περισσότερο ακόμα και απ’ τις εξειδικευμένες σπουδές;

Στο άρθρο του Harvard Business Review, παρουσιάζονται οι λόγοι που στην σημερινή εποχή έχουν μεγαλύτερη αξία τα τρία χαρακτηριστικά που προαναφέρονται. Όπως τονίζεται και στο άρθρο, οι κοινωνικοοικονομικές αλλαγές συμπαρέσυραν μαζί τους και μια «Νέα Εποχή» στην οποία για να καταφέρεις να ξεχωρίσεις πρέπει να δείξεις την προσωπικότητά σου και τον χαρακτήρα σου, περισσότερο απ’ οτιδήποτε άλλο.

Γιατί λοιπόν χρειάζεσαι την σωστή παρουσίαση του εαυτού σου, την επιχειρηματικότητα και την δικτύωση;
Όσον αφορά στην παρουσίαση του εαυτού μας, θα πρέπει να λάβουμε υπόψη τον εαυτό μας ως μια «επωνυμία» (brand). Με άλλα λόγια, να αναδεικνύουμε τον εαυτό μας και τα ταλέντα μας ως κάτι μοναδικό και να διαχειριζόμαστε την «φήμη» μας (συμπεριλαμβανομένων και των social media).

Όσον αφορά στην επιχειρηματικότητα, έγκειται στην προσπάθειά μας να σχεδιάζουμε δημιουργικά το μέλλον μας. Η ικανότητα της «ατομικής επιχειρηματικότητας» είναι η ειδοποιός διαφορά σε σχέση με την απλή απασχόληση. Και αυτό γιατί, σκεπτόμενοι δημιουργικά και επιχειρηματικά για το μέλλον μας, μπορούμε να συντηρήσουμε το όραμά μας.

Τέλος, η επαγγελματική υπέρ- δικτύωση δεν έχει να κάνει με το αν είμαστε 24 ώρες την ημέρα και 7 μέρες την εβδομάδα online. Αντίθετα, αφορά στην ικανότητα μας να επηρεάζουμε τον κύκλο μας και να αποτελούμε έμπνευση. Επιπλέον, αφορά και στην δικτύωση για καλύτερη πρόσβαση στην πληροφορία, αυτή δηλαδή που μεταφέρουμε ο ένας στον άλλον.

Συνοψίζοντας από το  www.epixeiro.gr πρόκειται για ένα εξαιρετικά ενδιαφέρον άρθρο μέσα απ’ το οποίο μπορούμε να δούμε εντελώς διαφορετικά όσα γνωρίζαμε έως τώρα για τα επαγγελματικά θέματα. Γι’ αυτό και έχει αξία να αναδεικνύονται πηγές που μας κάνουν να σκεφτόμαστε διαφορετικά.

Σχετικά με τον αρθρογράφο:
Ο Tomas Chamorro-Premuzic, είναι καθηγητής στο University College London (UCL) και έχει διδάξει και στο London School of Economics (LSE), όπως επίσης και στο New York University.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Πασχαλινό μπαζάρ για τις υποτροφίες σε 70 Δωδεκανήσιους φοιτητές, της Δωδεκανησιακής Μέλισσας
Next Τι σημαίνουν… οι λιγούρες;, επιμέλεια Κική Τσακίρη