Μickey Μouse: Τέλος εποχής στην Ελλάδα

Ταξιδεύοντας με τρένο από τη Νέα Υόρκη στο Χόλυγουντ ο Walt Disney στις αρχές του 20 αιώνα εμπνεύστηκε τον Μickey Μaous. Στις 18 Νοεμβρίου του 1928 προβλήθηκε η πρώτη ταινία κινουμένων σχεδίων με πρωταγωνιστή τον Μickey Μaous.

Ο Μickey και η Minnie Maous έμελλε να γίνουν οι αγαπημένοι ήρωες των παιδιών όλου του κόσμου, μεγαλώνοντας με τις ιστορίες και τα κατορθώματα τους πολλές γενιές. Όπως λέγεται η σχεδίαση τους έπαιξε σημαντικό ρόλο και στην εξέλιξη της γραφιστικής τέχνης. Το άγαλμα του Walt Disney και του Μickey να κρατιούνται από το χέρι δεσπόζει στην είσοδο του πάρκου στην disneyland, αποδεικνύοντας ότι ο Μickey αποτέλεσε την μεγαλύτερη έμπνευση του Disney και το σύμβολο της εταιρείας του.

Δυστυχώς μετά από 48 χρόνια στην Ελλάδα, ο εκδοτικός οίκος Τερζόπουλος που έχει τα δικαιώματα των εκδόσεων των περιοδικών Μickey Μaous, Κόμιξ, Κλασικά, Ντόναλντ και Αλμανάκο αναστέλλει την λειτουργία του. Έως σήμερα είχαν κυκλοφορήσει περισσότερα από 2.400 τεύχη Μickey Μaous. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο εκδότης κ. Χρήστος Τερζόπουλος έγιναν πολλές προσπάθειες εκ μέρους του εκδοτικού οίκου για να βρεθεί μια βιώσιμη λύση για τα περιοδικά αλλά δυστυχώς χωρίς αποτέλεσμα.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev 12 Years a Slave, η ταινία που όλοι περιμένουν
Next Η σύγκρουση Ανατολής-Δύσης στη Συρία, της Ηλιάνας Νικολοπούλου