Για πρώτη φορά στη ζωή μου, τόλμησα να κάνω μπισκότα χωρίς ζάχαρη, μόνο με μέλι. Και θα το ξανακάνω. Όχι γιατί θέλω να το παίξω της δίαιτας και της υγιεινής, είναι γνωστό ότι τρώω ό,τι μου’ρθει. Αλλά γιατί αγαπώ το μέλι, το άρωμά του. Και αγάπησα τη διάσταση που έδωσε στα μπισκότα μου. Ταίριαξαν υπέροχα με τους πρώτους ζεστούς καφέδες του φθινοπώρου και μου άνοιξαν την όρεξη για χειμώνα.
[metaslider id=17638]
Μπισκότα μελιού
Υλικά:
150 γρ. βιτάμ σε θερμοκρασία δωματίου
200γρ. μέλι της αρεσκείας μας
Ξύσμα από 1 λεμόνι
Χυμό από 1/2 λεμόνι
1 σφηνάκι ποτό της αρεσκείας μας, εγώ έβαλα ρούμι, αλλά ταιριάζει και το κονιάκ
2 αβγά
1 πρέζα αλάτι
περίπου 250 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με το μέλι, πολύ καλά. Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά και μόλις ενσωματωθούν καλά στο μίγμα, ρίχνουμε το αλάτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού και το αλκοόλ και ανακατεύουμε ελαφρά. Αφήνουμε για το τέλος το αλεύρι και ανακατεύουμε στην αρχή με μια κουτάλα και μετά ζυμώνουμε με τα χέρια, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη. Μπορεί να χρειαστείτε λιγότερο ή περισσότερο αλεύρι. Φροντίστε να είναι εύπλαστη η ζύμη και να ξεκολλάει από τα τοιχώματα. Κλείνουμε τη ζύμη σε μια μεμβράνη σε κυλινδρικό σχήμα. Την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα να ξεκουραστεί και έπειτα, ξετυλίγουμε, κόβουμε με το μαχαίρι ροδέλες με πάχος μισό εκατοστό ή με κουπ-πατ, κάνουμε σχέδια της αρεσκείας μας και τα αραδιάζουμε σε λαδωμένο ταψί. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσουν καλά και φυλάμε σε γυάλινο βάζο ή μεταλλικό κουτί, μακριά από την υγρασία.