Μουσική: Καλοκαίρι με την τρομπέτα του Miles Davis

Τζαζ και καλοκαιρινή διάθεση ταιριάζουν πολύ ακόμα και αν τα ακούμε απλά στην βεράντα του σπιτιού μας.Το τραγούδι “Summertime” – για την ακρίβεια είναι άρια- γράφτηκε από τον George Gershwin το 1935 για την όπερα Porgy and Bess. Έγινε ένα από τα δημοφιλέστερα τζαζ κομμάτια συνδυάζοντας εκπληκτικά την τζαζ μουσική με το στυλ που τραγουδούσαν οι νέγροι στις αρχές του 20ου αιώνα και είναι ένα κομμάτι που έχει περισσότερες από 30.000 διαφορετικές ηχογραφήσεις.

Μέχρι και τις τελευταίες στιγμές του το 1991 σε ηλικία 65 χρονών, ο Miles Davis ασχολιόταν με την μουσική αναδεικνύοντας μουσικά ταλέντα και εφευρίσκοντας νέα μουσικά είδη όπως το Ντου Μπαπ που συνδύασε την τρομπέτα του με χιπ χοπ.Έχει περάσει στην Rock and Roll Hall of Fame ως μία από τις μορφές κλειδιά στην ιστορία της τζαζ.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Δροσιά στο ποτήρι, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Βασιλιά μου τα έκανες της "πουτάνας το κάγκελο", του Βαγγέλη Γεωργίου