Μιλάμε για την ίδια Ελλάδα; της Αναστασίας Κορινθίου

8618215757_02865ea94b_k

Επειδή όλα γύρω μας μπάζουν από παντού… επειδή ο Ερμής είναι ανάδρομος… επειδή φως ούτε στο τούνελ ούτε στο σπίτι -μας το κόψανε. Επειδή το Μπόινγκ δεν βρέθηκε ακόμη και ο Βουτσάς από το 60 μέχρι σήμερα «φσστ… μποινγκ» τραγουδάει, εγώ δεν αντέχω! Δεν αντέχω ξανθιά μου βιοπαλαίστρια να σε βλέπω στα πρωινάδικα να μου λες πώς να μαγειρέψω σολομό, που ούτε μαριδάκι δεν έχουμε φάει εδώ και μήνες, δεν αντέχω την λαμογιά και τα λαμόγια που μου πουλάνε μούρη και ενώ δεν έχουν φράγκο να βάλουν βενζίνη στον αναπτήρα τους, μου κυκλοφορούν με τζιπάρες για να ρίξουν γκόμενα την σταρλετίτσα της βραδινής ζώνης.

Κανένας πια δεν τραγουδά, κανένας δεν χορεύει, κανένας δεν γελά και όλοι γελάνε πίσω από την πλάτη μας, που από την μια πεινάμε και κάνουμε διαδήλωση και από την άλλη πάμε Παντελίδη λιώμα… στον γκρεμό! Μιλάμε για την ίδια Ελλάδα μάνα μου ή να πάω να χτυπήσω τα μυαλά μου στο μίξερ, μαζί με ένα κέικ μαρμπρε συνταγή αθάνατη της Βέφας, την προ Παρλιάρου εποχή; Μιλάμε για τα ίδια προβλήματα του νεοέλληνα ή κάποιοι απλώνουν μπουγάδα στον Άρη; Μιλάμε για την ίδια χώρα που χρειάζεται να μπει στο πρόγραμμα για δύσκολους λεκέδες;

Δεν ξέρω, όλο αυτό το πακέτο μου πέφτει βαρύ, σαν το ιμαμ ένα πράγμα. Γιατί εμείς ζήσαμε την άλλη Ελλάδα και η μνήμη έχει μυρωδιά άνοιξης! Μια μυρωδιά, που έρχεται και σου τραβά μια χαστούκα ξεγυρισμένη, να θυμηθείς, να μουντζωθείς, που άφησες να σε κάνουν να πιστέψεις πως η Ελλάδα σου είναι ένα ριάλιτι σόου, αυτοί οι γνωστοί εμπρηστές των ονείρων! Επενδύουμε σε προσδοκίες στο μέλλον, επενδύουμε σε αυτά τα νέα παιδιά που τους το χρωστάμε, γιατί χρωστάμε ήδη πολλά. Το μέλλον αγοράζεται χωρίς δάνειο από τράπεζα και υποθήκη. Το μέλλον είναι σήμερα και δεν το κάνεις κουμάντο με το τηλεχειριστήριο στο χέρι, μα με μια άνοιξη αγκαλιά!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Here comes the spring again, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Ρόδη Κράτσα – Τσαγκαροπούλου: Στην Ελλάδα δεν ξέραμε ότι υπήρχαν οίκοι αξιολόγησης, συνέντευξη στην Χριστίνα Καλογεροπούλου