Μια μαμά – παιδί… για τα πρωτάκια!, της Αναστασίας Κορινθίου

11 του Σεπτέμβρη… και εγώ γυρνώ πίσω, πολύ πίσω… Φορούσες ένα λευκό φουστανάκι και στα μαλλιά μια κορδέλα γαλανή…. Η σάκα στον ώμο σου έδειχνε τεράστια… έτοιμη μικρούλα μου να σηκώσεις θαρρείς τα βάρη του κόσμου τούτου μέσα από γνώσεις …. Σου κρατούσα σφιχτά το χέρι με την απατηλή πεποίθηση που έχει κάθε μάνα ότι όσο κρατά το παιδί της ΤΙΠΟΤΑ κακό δεν μπορεί να το αγγίξει, να το πλησιάσει…. Ξόρκι λευκής μαγείας αυτά τα δυο πλεγμένα χέρια. Το δικό μου που έτρεμε γιατί σε λίγο θα σε άφηνα μόνη – πρωτάκι γλυκό και άβγαλτο – στην χαοτική για τα μάτια μου αυλή, και το δικό σου που ίδρωνε από την αγωνία….. Μετά… έφυγες! Ναι, εκεί τοποθετώ αγάπη μου την χρονική στιγμή που… έφυγες! Έφυγες για μια τάξη γιομάτη χρώματα, για παιχνίδια, για πάρτι, για εκδρομές, για φλερτ, για κοπάνες, για διαγωνίσματα, για όνειρα, για καρδιοχτύπια, για σκισμένα τζην, all star με καρδούλες ζωγραφισμένα, σάντουιτς στην σάκα. έρωτα στην καρδιά, λευκώματα, αγωνίες.

Έτσι μετρώ τα χρόνια που πέρασαν… Σαν το νερό. Κάποτε έτρεχες τον κόσμο με δυο παπούτσια πάνινα και σήμερα το πρωί στο δωμάτιο σου, έμεινα να κοιτώ κρυφά το ξανθό όμορφο κορίτσι (που λίγο μου θύμιζε και εμένα… κάποτε) να χτενίζει τα ίδια ξανθά μαλλιά – χωρίς γαλανή κορδέλα πια -. Φυλαγμένη στην έχω μάτια μου… να την δώσεις και στην δική σου κόρη … μια μέρα.. Την μέρα εκείνη που θα ανοίξει και εκείνη πανιά στο όνειρο! Μεγάλωσες… μίκρυνα. Τα χρόνια κύλησαν μάτια μου… και θα σου πω αυτό που σου έλεγα από μωρό σαν σε φιλούσα για καληνύχτα (παράξενη μαμά – αερικό που ποτέ δεν έλεγε μη… μα δοκίμασε, ζησε, τόλμα) “ΜΗΝ ΚΥΝΗΓΑΣ ΤΑ ΟΝΕΙΡΑ ΣΟΥ ΓΙΑΤΙ ΝΙΩΘΟΥΝ ΚΥΝΗΓΗΜΕΝΑ ΚΑΙ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ…ΑΠΛΑ ΠΙΣΤΕΨΕ ΣΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΟΥ ΦΑΝΕΡΩΘΟΥΝ ΑΠΟ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ” Παιδιά μου… παιδιά όλου του κόσμου… καλή αρχή! ΣΑΣ ΑΓΑΠΩ… Η μαμά-παιδί!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Ο εκτεθειμένος Ισπανός συνταγματάρχης του 81’, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Θυμάμαι την ημέρα που άλλαξε τον κόσμο, της Μαγδαληνής Τσουρδιού