Μια επικαιρότητα… μπάχαλο, του Σπύρου Χαραλάμπους

Από πού να αρχίσεις και πού να τελειώσεις… Από όπου και να το πιάσεις βρωμάει.

Στην αρχή της εβδομάδας αγανακτισμένοι γονείς και φοιτητές παρακολουθούν το ένα Πανεπιστήμιο μετά το άλλο να κλείνει επ’ αόριστον. Πρώτο στο χορό το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών με το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο. Στη συνέχεια το Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων, της Κρήτης και τέλος της Θεσσαλονίκης αποφάσισαν την αναστολή της λειτουργίας τους λόγω αδυναμίας λειτουργίας. Έχοντας βιώσει τη συγκεκριμένη αδυναμία, συμφωνώ απόλυτα με τις κινητοποιήσεις, διαφωνώ όμως καθέτως με την πίεση που δεχόμαστε εμείς οι φοιτητές και οι οικογένειές μας. Αυτό, φυσικά, καθόλου δεν συγκινεί τους κυβερνόντες οι οποίοι μάλιστα υπερηφανεύονται για την πολιτική τους. Μα είναι δυνατόν; Αυτή είναι η δημοκρατία μας; Θέλουμε να εξοικονομήσουμε και γονατίζουμε την παιδεία, κύριοι της κυβέρνησης ξυπνήστε! Τα πανεπιστήμια πονάνε κι εσείς τους ρίχνετε αλάτι στην πληγή.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, μέσα στην εβδομάδα άρχισαν να φουντώνουν τα σχέδια για πρόωρες εκλογές. Οι βουλευτές της Χρυσής Αυγής απειλούσαν με την παραίτησή τους αλλά δεν το έκαναν. Αν πραγματικά πίστευαν στη δύναμή τους, στο ότι κατέχουν το 20%, θα έπρεπε να παραιτηθούν για να υποστηρίξουν τα λεγόμενά τους. Αλλά μάλλον φοβήθηκαν ότι το ποσοστό τους κάθε άλλο παρά το 20% θα είναι! Λόγια και εξαγγελίες για το τίποτα.

Βέβαια, τα πρωτοπαλίκαρα της Χ.Α. πιάστηκαν κυριολεκτικά στον ύπνο. Δεν περίμεναν πως κάποια μέρα θα ερχόταν η ώρα που θα βρίσκονταν με χειροπέδες στα χέρια; Εγκληματική οργάνωση λοιπόν η Χ.Α. αλλά τι γίνεται με τη Ν.Δ. και το ΠΑ.ΣΟ.Κ.; Ποιος διαφωνεί ότι αυτά τα δύο κόμματα δεν είναι εγκληματικές οργανώσεις; Αυτοί δεν μας καταδίκασαν στην φτώχεια και τη στέρηση; αυτοί δεν οδηγούν καθημερινά ανθρώπους στην αυτοκτονία; Αυτό δεν είναι εξίσου εγκληματικό; Αυτοί ωστόσο τώρα ταξιδεύουν στη Νέα Υόρκη και χαμογελούν για τη διάλυση της Χ.Α.. Πότε όμως θα έρθει η ώρα που όλοι αυτοί θα μπουν στη φυλακή και θα πληρώσουν; Βάλαμε το λύκο να φυλάει τα πρόβατα. Οι κλέφτες καταδικάζουν τους εγκληματίες κι εμείς καθόμαστε και παρακολουθούμε το θέατρο του παραλόγου.Ξύπνα Έλληνα!

993422_303677373106051_1191915948_nΟ Σπύρος Χαραλάμπους είναι φοιτητής στο τμήμα  φιλολογίας του Πανεπιστημίου των Ιωαννίνων. Με τη δημοσιογραφία καταπιάστηκε ενώ άρχισε να γράφει στο polispost.com παίρνοντας συνεντεύξεις από επωνύμους όπως η κα Τσαλιγοπούλου, η κα Μάρθα Καραγιάννη, ο Πάνος Μουζουράκης και από πολλούς άλλους.

Πλέον έχει αναλάβει το κομμάτι των συνεντεύξεων στο δημοφιλέστερο free press περιοδικό της Ηπείρου, στο Double magazine και στην κοινωνικοπολιτική εφημερίδα Ρωγμή των Ιωαννίνων. Παράλληλα γράφει και στο site της κας Χριστίνας Πολίτη το cosmopoliti.com. 01 Οκτωβρίου ξεκινά η ραδιοφωνική του εκπομπή στο www.doubleradio.gr με το όνομα Double Devil με τον Σπύρο Χαραλάμπους και το Διονύση Μουρίκη που θα παίζει κάθε Τρίτη και Πέμπτη 20.00-21.00! Μπορείτε να την ακούσεται από την σελίδα  doubleradio.gr

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Παρασκευή και υγιεινό φαγητό… γίνεται;, της Εμμανουέλας Κόκκαλη
Next Ποια είναι η γλώσσα του έρωτα;