Συνεχίζοντας σε κλίμα… ντεμί σεζόν, προσπαθούμε να μαγειρεύουμε περισσότερο, αλλά έχουμε ακόμα ανάγκη τις δροσερές, ελαφριές γεύσεις. Το μυστικό για να κάνετε τα πιάτα σας πιο χορταστικά αλλά χωρίς να είναι απόλυτα χειμερινά και βαριά, είναι να προσθέτετε φρούτα εποχής κι αν πρόκειται για γλυκάκι, συνοδέψτε το με μια μπάλα παγωτό! Φανταστείτε ένα αφράτο κέικ σοκολάτας με ζουμερά μήλα και μυρωδικά και στο σερβίρισμα παγωτό βανίλια για χρωματική και γευστική αντίθεση! Μαζέψτε και την παρέα στη δροσερή βεράντα να συζητήσετε τα σχέδια της νέας εποχής…
Υλικά:
250 γρ. αλεύρι
2 κουτ. σούπας κακάο
150 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
2 αβγά
2 μήλα καθαρισμένα και κομμένα σε κυβάκια
100 ml. ελαιόλαδο
50 ml. κρέμα γάλακτος
1 κουτ. σούπας κανέλα & γαρύφαλλο σε σκόνη
1 κουτ. σούπας μπέικιν πάουντερ
100 γρ. κουβερτούρα
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση:
Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη, μέχρι να έχουμε ένα ενιαίο αφράτο μίγμα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το ελαιόλαδο και χτυπάμε για 1 λεπτό σε χαμηλή συχνότητα. Έπειτα βγάζουμε τον κάδο από το μίξερ και προσθέτουμε στο μίγμα μας το αλεύρι, το μπέικιν, το αλάτι και το κακάο, ενσωματώνοντάς τα απαλά με μια σπάτουλα. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα μήλα με την κανέλα και το γαρύφαλλο και τα ρίχνουμε στο μίγμα με προσοχή, χωρίς πολύ ανακάτεμα. Ολοκληρώνουμε με την κουβερτούρα κομμένη σε μικρά κομματάκια, τα οποία θα σκορπίσουμε παντού μέσα στη ζύμη. Αδειάζουμε σε φόρμα για κέικ, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς για περίπου 45 λεπτά. Αφήνουμε το κέικ να κρυώσει εντελώς πριν το ξεφορμάρουμε. Μοιράζουμε 1-2 φέτες σε κάθε πιάτο, συνοδεύουμε με μια μπάλα παγωτό και σιρόπι σοκολάτας ή μέλι και καρύδια!