Με τις Καρυάτιδες, της Αναστασίας Κορινθίου

Ο Χρόνος κρύβεται σε κορμί γυναίκας άφθαρτο… η καρδιά χτυπά σε πέτρα που ζητά δικαίωση….

Δύο δυναμικές, πανέμορφες Καρυάτιδες κρατούν καλά φυλαγμένο…. μυστικό τάφου και φροντίζουν να είναι αδιατάρακτος ο αιώνιος ύπνος του νεκρού στον λόφο Καστά της Αμφίπολης μπας και… ξυπνήσουν συνειδήσεις κοιμισμένες σε ένα βροχερό Λονδίνο για κλεμμένες αδελφάδες!

flust.gr-Καρυάτιδες

Όπως αποκαλύπτουν οι αρχαιολόγοι, οι Καρυάτιδες δεν είχαν τοποθετηθεί απλώς ως διακοσμητικά στοιχεία, αλλά για να αποτρέψουν την είσοδο τυμβωρύχων, όλων όσων θέλουν να κλέψουν ιστορία… σκιές… αρώματα και στεναγμούς…. Με τη δυναμική κίνηση του ενός χεριού τους είναι σαν να απαγορεύουν στους συλητές να μπουν, φροντίζοντας με την αποτρεπτική τους κίνηση και στάση να τους υπενθυμίζουν ότι τους αναμένει τιμωρία… γιατί, ναι, τιμωρία υπάρχει για όσους αψηφούν το χτες!

Με την αποκάλυψή τους οι αρχαιολόγοι φθάνουν ένα βήμα πριν από το μεγάλο μυστικό και την «καρδιά» του αρχαίου τάφου, που έχει προκαλέσει παγκόσμιο ενδιαφέρον… και κάνει την καρδιά όλου του πλανήτη να χτυπά Ελληνικά… Πάλι… Ελληνικά… και πέτρινα… Αναρωτιέμαι… Κοιμούνται ήσυχα οι Καρυάτιδες δίπλα στον κοιμισμένο νεκρό τους… ή φοβούνται έναν θάνατο προδοσίας σαν αυτών που έζησαν οι αδελφές τους… μια ξενιτιά και ένα αντίο…. μια καταδίκη σε έναν ουρανό δίχως ήλιο… μόνο με σύννεφα; Aναρωτιέμαι… μήπως και τα χέρια τους τα θυμωμένα, μας δείξουν επικριτικά και φωνάξουν βουβά… “Φέρτε πίσω αυτές που αφήσατε να μας κλέψουν… Τώρα“! Ένα τώρα σαν… χτες!

καλώς τους
Μία εκπομπή γεμάτη χρώματα, μουσική και αισιοδοξία με παρουσιάστρια την Αναστασία Κορινθίου

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Η Vogue λάτρεψε το Apple Watch
Next Time: Πώς η Apple εισβάλλει στο σώμα μας