Με αέρα νεανικό, το «Σπίτι της Ευρώπης» στη Ρόδο, της Μαγδαληνής Τσουρδιού

logo_hoe

Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου, και το Σπίτι της Ευρώπης στη Ρόδο είχε την Γενική Συνέλευσή του, καθώς και τις καθιερωμένες εκλογές που γίνονται κάθε δυο χρόνια βάσει του Καταστατικού του. Αυτές ωστόσο οι εκλογές, ήταν κάπως αλλιώτικες από τις άλλες, αφού ήταν προγραμματισμένη εδώ και πολύ καιρό η αλλαγή σκυτάλης, από την παλαιά ηγεσία του σωματείου, στη νέα γενιά.

Το νέο Δ.Σ. αποτελείται από νέα παιδιά, γεμάτα διάθεση και όρεξη για δουλειά, κάτι που βέβαια έκαναν ούτως ή αλλιώς, ως μέχρι πρότινος μέλη του σωματείου αλλά και της Επιτροπής Νέων του Σπιτιού της Ευρώπης. Πρόεδρος, ο οποίος απέσπασε και τις περισσότερες ψήφους, εξελέγη ο Μιχάλης Καβουκλής, μέλος και προηγούμενων Δ.Σ. γνωστός στην τοπική κοινωνία της Ρόδου για το έργο του σχετικά με τις ΜΚΟ, αλλά και για την ενασχόληση με τα κοινά, που είναι και η μεγάλη του αγάπη. Γραμματέας εξελέγη η Κατερίνα Σταματελοπούλου, μια ενεργή πολίτης στον εθελοντισμό και τις κοινωνικές δράσεις του τόπου, δημιουργός του flust.gr.  Ταμίας εξελέγη ο Σταύρος Χρυσοχός, του οποίου οι επαγγελματικές υποχρεώσεις ουδέποτε στάθηκαν εμπόδιο στην ενασχόλησή του με το Σπίτι της Ευρώπης, ενώ σ’ όλες τις δραστηριότητες της Επιτροπής Νέων ήταν πάντα αρωγός. Ο Δημήτρης Δοντάς, η Μαρία Θεοδώρου, η Αστερόπη Παπαδάκη και η Μαγδαληνή Τσουρδιού είναι τα υπόλοιπα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου. Όλοι τους με εξίσου σημαντική προσφορά, αλλά πάνω απ’ όλα προθυμία για το δύσκολο έργο που καλείται να διεκπεραιώσει η νέα ηγεσία.

Το Σπίτι της Ευρώπης μπορεί να άλλαξε ηγεσία, αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι αλλάζει και ρότα. Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο, και επιτρέψτε μου να αναφερθώ ιδιαίτερα στις δυο κυρίες που βρίσκονταν στο «τιμόνι» αυτού του Σπιτιού, την κ. Μαριλένα Σωκιανού και την κ. Άννα Χαρίτου, άφησε στη νέα γενιά μια κληρονομιά και ένα όνομα, που οι «διάδοχοί» τους οφείλουν, όχι μόνο να διατηρήσουν, αλλά ακόμα και να επιδιώξουν τη γιγάντωση τους – όσο δύσκολο και αν φαντάζει αυτό. Οι προκλήσεις σίγουρα θα είναι πολλές, τα ζητήματα με τα οποία θα έρθουμε αντιμέτωποι θα είναι πρωτόγνωρα. Παρόλ’ αυτά, πιστεύω ότι η επιλογή των ικανών αυτών προσώπων που στελέχωσαν το νέο Δ.Σ. ήταν η καταλληλότερη, και με σύμμαχο το φωτεινό παράδειγμα της προηγούμενης ηγεσίας θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε, κάνοντας το «Σπίτι της Ευρώπης» το Σπίτι όλων μας.

Καλή επιτυχία σε όλους! Σιδεροκέφαλοι!

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα του Σπιτιού της Ευρώπης houseofeurope και στο facebook

 

Published by

Μαγδαληνή Τσουρδιού

Γεννήθηκε στην Ρόδο στις 4 Νοεμβρίου 1986 Σπούδασε στο τμήμα Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών στο Πάντειο Πανεπιστήμιο Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Πρωτεύουσα ειδίκευση: Διεθνείς Οικονομικές Σχέσεις. Δευτερεύουσα ειδίκευση: Διεθνείς Σχέσεις.Πήρε το Μεταπτυχιακό της δίπλωμα στο Τμήμα Μεσογειακών Σπουδών «Πολιτικές, οικονομικές και διεθνείς σχέσεις στη Μεσόγειο» από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου. Ήταν Διοργανώτρια και βασική ομιλήτρια στην ημερίδα «Mare Nostrum 2 και 3 το 2011 και το 2012 αντίστοιχα. Μιλάει Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά.Εργάζεται στην εταιρία mgk.advertising
Prev No Budget Ακριβά Τσιγάρα, του Νίκου Χατζηκάλφα
Next Μετρώντας ολημερίς κεραμίδια, της Κικής Τσακίρη