Μεσσηνία: προορισμός νέας εποχής

8464459971_c4a763d025

Η Καλαμάτα η πρωτεύουσα της Μεσσηνίας κατάφερε φέτος να πάρει την πρωτιά στην τουριστική κίνηση σύμφωνα με τα στοιχεία της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας με αύξηση 44%, αφήνοντας δεύτερη την πολυδιαφημισμένη Μύκονο η οποία είχε αύξηση 26%. Όπως φαίνεται η δημιουργία του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Costa Navarino υπήρξε καταλυτικός παράγοντας στην ραγδαία αναβάθμιση της περιοχής αλλά και σημαντικά έργα υποδομών όπως ο αυτοκινητόδρομος Μορέας, μέσω του οποίου η διαδρομή Αθήνα-Καλαμάτα διανύεται σε περίπου δύο ώρες, η αναβάθμιση του αεροδρομίου της Καλαμάτας και γενικά οι στοχευμένες κινήσεις στην περιοχή συνέβαλαν ώστε η Μεσσηνία να αναδειχθεί σε κορυφαίο τουριστικό προορισμό και μάλιστα υψηλής ποιότητας.

Ήδη ο Δήμος Πύλου-Νέστορος έχει ανακοινώσει ότι το καλοκαίρι του 2014 θα λειτουργήσουν δύο καταδυτικά πάρκα στον ενάλιο αρχαιολογικό χώρο της Μεθώνης, πλησίον της νήσου Σαπιέντζα στην άκρα Σπίθα, όπου βρίσκονται τα παγκόσμια γνωστά αρχαία ναυάγια με τους κίονες από το περιστύλιο του ναού του Ηρώδη και τις γλυπτές σαρκοφάγους της Τροίας και στο θαλάσσιο χώρο εντός του κηρυγμένου ενάλιου αρχαιολογικού χώρου στον Κόλπο του Ναβαρίνου, από το 1978 είναι βυθισμένο το δεξαμενόπλοιο Irene Serenade, ένα από τα μεγαλύτερα επισκέψιμα ναυάγια του κόσμου.

Το καλοκαίρι που μας πέρασε η Καλαμάτα διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία το tedx Kalamata με τίτλο brave new world θέλοντας να προτείνει έναν αισιόδοξο και δυναμικό τρόπο σκέψης για την πόλη. Στις 19 Οκτωβρίου μια ακόμα διοργάνωση φέρνει στο προσκήνιο με δημιουργικό τρόπο την περιοχή της Μεσσηνίας με το συνέδριο «Μία Περιφέρεια, ένας Πλανήτης» που συνδιοργανώνουν το ellines.com και η Περιφέρεια Πελοποννήσου. Στο συνεδριακό χώρο του υπερπολυτελή ξενοδοχείου Costa Navarino πέντε Πελοποννήσιοι επιστήμονες που ζουν και διαπρέπουν στο εξωτερικό, θα μοιραστούν και θα μεταδώσουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους με στόχο την ανάδειξη της Πελοποννήσου ως τουριστικό προορισμό αλλά και ανοίγοντας ορίζοντες σε σύγχρονα επενδυτικά σχέδια που θα αναδείξουν την περιοχή.

Στο συνέδριο θα μιλήσουν o Γρηγόρης Στεφανόπουλος, Καθηγητής Βιοτεχνολογίας και Χημικής Μηχανικής στο Πανεπιστήμιο της Μασαχουσέτης (ΜΙΤ) (ΗΠΑ). Η Άρτεμις Π. Σιμοπούλου M.D., Πρόεδρος του Κέντρου Γενετικής Διατροφής και Υγείας (ΗΠΑ). Ο Κώστας Μακρής, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Εταιρειών Μακρής (Αυστραλία). Η Χαρά Νικολακοπούλου, Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο Imperial College του Λονδίνου (Μ. Βρετανία), η οποία τιμήθηκε με το Βραβείο του Καλύτερου Νέου Ερευνητή για τη συμβολή της στην πρόληψη και τη θεραπεία του καρκίνου του στόματος και του δέρματος και ο Περικλής Παπαδόπουλος, Διευθυντής και Καθηγητής του Κέντρου Αεροδιαστημικής Μηχανικής στο πολιτειακό Πανεπιστήμιο San Hose στην Καλιφόρνια – Ερευνητής στο Κέντρο Ames της NASA (ΗΠΑ).Στο συνέδριο θα παραβρεθεί και ο πρωθυπουργός κ. Αντώνης Σαμαράς. Συντονιστής του Συνεδρίου θα είναι ο κ. Νίκος Χατζηνικολάου, Εκδότης – Διευθυντής της Realnews ενώ θα υπάρχει ζωντανή μετάδοση κατά τη διάρκεια του συνεδρίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης από το greeklish.info

Φαίνεται ότι οι συντονισμένες προσπάθειες των Πελοποννησιών για την ανάδειξη της περιοχής τους, προσβλέποντας στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, στις σύγχρονες υποδομές και σε μια βιώσιμη ανάπτυξη που δεν θα αναλώνεται στα στενά πλαίσια του “προσφέρουμε μόνο ήλιο και θάλασσα”, τελικά απέδωσε καρπούς.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Το SPD στη θέση του IMF, του Μιχάλη Παπαμιχαήλ
Next Ο συγγραφέας Άρης Σφακιανάκης προτείνει τι να διαβάσουμε, της Χριστίνας Καλογεροπούλου