Μεγαλειότατε, για το σεξ με ξαδέλφη και θειά δεν υπάρχει γιατρειά, του Βαγγέλη Γεωργίου

971475_639879066062800_1233605237_n

Ο Μεγαλειότατος αυτός, ήταν πράγματι Μεγαλειότατος με όλη τη σημασία της λέξης. Είναι από τις σπάνιες στιγμές στην βρώμικη ευρωπαϊκή ιστορία που ένας μονάρχης δεσπόζει σε τόσα πολλά εδάφη και βασίλεια. Ο Κάρολος 2ος των Αψβούργων, από την μητέρα του Ιωάννα την «Τρελή», κληρονόμησε την απέραντη Ισπανική Αυτοκρατορία και από τον πατέρα του, Φίλιππο τον «Δίκαιο» που είχε σαπίσει στο ξύλο την γυναίκα του, πήρε την Αγία Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία, την Αυστρία και τις Κάτω χώρες.

Βέβαια η κληρονομιά ήταν πολύ βαριά καθότι από την μάνα του πήρε και μια έντονη μελαγχολία και ίσως και την επιληψία ενώ από τον πατέρα του εκείνο το γονίδιο που του διαμόρφωσε τέτοιο σαγόνι ώστε για την υπόλοιπη ζωή του να υποφέρει από τον αποκρουστικότερο προγναθισμό που είχαν δει μέχρι τότε οι γαλαζοαίματοι. Το στόμα του μερικές φορές δεν μπορούσε να κλείσει ώστε κάποτε έκανε μεγάλη εντύπωση σε έναν Ισπανό τσοπάνη λέγοντάς του: «Μεγαλειότατε κλείστε το στόμα σας γιατί εδώ σε αυτή τη χώρα οι μύγες είναι πολύ επιθετικές». Έδινε συνέχεια μάχη για να μπορέσει να μασήσει μια μπουκιά σαν άνθρωπος, γι αυτό και προτιμούσε να τρώει μόνος του για να μην γίνεται ρεζίλι.

Το καθήκον όμως του ισχυρότερου άνδρα του πλανήτη δεν μπορούσε να παραμείνει στα χέρια του φορτωμένου και με ποδάγρα Καρόλου ώστε αποφάσισε να διαιρέσει την αυτοκρατορία του στα δύο: τη μεν Ισπανία την έδωσε στον γιό του Φίλιππο 2ο ενώ στον θρήσκο αδελφούλη του Φερδινάνδο προσέφερε την Γερμανία και την Αυστρία. Έτσι τα δύο παρακλάδια του οίκου των Αψβούργων θα διοικούσαν την οικουμένη διατηρώντας όμως μια αέναη σύνδεση μεταξύ τους. Θείοι, ανίψια, πρώτα ξαδέλφια, εγγόνια, όλοι αυτοί παντρεύονταν μεταξύ τους για να διαιωνιστεί το όνομα. Ναι ναι κάντε μαλακίες…

Ο Φερδινάνδος παστρεύτηκε την ξαδερφούλα Μαρία της Πορτογαλίας και κάνανε ένα πρώτης τάξεως φιντάνι, τον Δον Κάρλος ένα κωλόπαιδο που του άρεσε να ψήνει ζωντανά κουνέλια και να τυφλώνει ομαδικά άλογα. Όταν οι γιατροί αναγκάστηκαν να κάνουν στο έφηβο πρίγκιπα λοβοτομή αυτός έβγαινε στους δρόμους ξεφτιλίζοντας περαστικές αριστοκράτισσες ταράζοντάς τες στη φάπα. Φυσικά ο πατέρας του δεν άντεξε αυτή την συμπεριφορά και αναγκάστηκε να τον φυλακίσει μια και καλή ώσπου ο μικρός τους άφησε χρόνια. Ο πατέρας έπρεπε να βρει νέο διάδοχο, αλλά εντάξει, μην σκάτε, βρήκε την λύση. Παντρεύτηκε την 20χρονη ανιψιά του Άννα της Αυστρίας, κάνανε τον Φίλιππο 3ο, που και αυτός στην πορεία, παντρεύτηκε μιαν άλλη Αυστριακή ανιψιά του όπου φέρανε στον κόσμο τον Δον Κάρλος 2ο. Ο τελευταίος ήταν και αυτός ένας πρώτης τάξεως ανίκανος και παραμορφωμένος μέλλοντας βασιλιάς με ένα σαγόνι που τον ανάγκαζε να κατεβάζει την τροφή αμάσητη. Φτυστός ο προπάππους του.

Λοιπόν βρισκόμαστε στα 1700 και είναι ώρα να κάνουμε ταμείο: Από την Ιωάννα την Τρελή και τον Δον Κάρλος μεσολάβησαν 8 γενιές από αλλαξοκωλιές μεταξύ συγγενών, ένα διαχρονικό πρώτης τάξεως όργιο από αιμομίκτες γαμιάδες και συγγενικές μήτρες. Ο Δον Κάρλος, σαν την προγιαγιά του, περνούσε άπειρο χρόνο δίπλα στους τάφους των προγόνων του, ανοιχτούς φυσικά για να μην χάνει το θέαμα, ώσπου όταν μας άφησε και αυτός μέρες ξέσπασε ένας ευρωπαϊκός πόλεμος για την διαδοχή στον Ισπανικό θρόνο μιας και οι «υγιείς» Αψβούργοι μας τελείωσαν.

Το άλλο παρακλάδι, οι Αυστριακοί, κρατήσανε άλλα διακόσια χρόνια περίπου αλλά το αρρωστημένο αίμα της Ιωάννας είχε περάσει και κει. Ο Αρχιδούκας Ροδόλφος, γιός του Αυτοκράτορα Φραγκίσκου Ιωσήφ, έπασχε από εκείνη την ριμάδα μελαγχολία της προγονής του, ώσπου το 1889 αποφάσισε να φυτέψει μία σφαίρα στην άτυχη ερωμένη του και έπειτα από λίγο να φυτέψει άλλη μία στο δικό του κεφάλι. Το σκάνδαλο επιχειρήθηκε να μείνει κρυφό, “αυτόχειρας διάδοχος που ακούστηκε;” αλλά οι Αψβούργοι και κει μας τελείωσαν. Το 1918 η μοναρχία έλαβε τέλος στην Αυστρία.

Σε όλη την διάρκεια αυτών των εκατοντάδων χρόνων οι φίλοι και συγγενείς των Αψβούργων βλέπανε τα μπάσταρδα παιδιά των τελευταίων να είναι πιο έξυπνα και πιο όμορφα. Φυσικά δεν πήγαινε στο μυαλό τους ότι εκείνα τα μπάσταρδα προέρχονται από γονείς που δεν είχανε καμία συγγένεια μεταξύ τους και βγαίνανε νορμάλ.

Η αιμομιξία ήταν μια επιλογή διατήρησης της διαχρονικής πολιτικής ισχύος, πληρώνοντας όμως το τίμημα να γεννηθούνε οι πιο επικίνδυνοι, δύσμορφοι και διανοητικά πειραγμένοι ηγέτες της ευρωπαϊκής ηπείρου υποφέροντας τόσο οι ίδιοι όσο και οι υπήκοοι τους.

 

Ο Βαγγέλης Γεωργίου είναι εμπνευστής και δημιουργός του πρώτου ιστοτόπου δημόσιας διανόησης greeklish.info

Banner greeklish

Published by

Βαγγέλης Γεωργίου

O Βαγγέλης Γεωργίου είναι ερευνητής δημοσιογράφος. Είναι δημιουργός του ιστότοπου δημόσιας διανόησης greeklish.info. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες και Ιστορία (Πάντειο Παν/μιο), Δημοσιογραφία στο Εργαστήρι Δημοσιογραφίας ενώ είναι κάτοχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικών Σπουδών. Έχει εργαστεί στο Ινστιτούτο Στρατηγικών και Αναπτυξιακών Μελετών και αργότερα στην τηλεόραση (εκπομπή "Πρωταγωνιστές"). Είναι αρχισυντάκτης στο slpress.gr του Σταύρου Λυγερού.
Prev Το bitcoin αρχίζει να γίνεται ο νέος τρόπος συναλλαγής
Next Η Beetroot σχεδίασε το λογότυπο της Ελληνικής Προεδρίας