Μαγικές Σβούρες: “Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου”

Η θεατρική ομάδα Οι “Μαγικές Σβούρες” δημιουργήθηκε από τον Δημήτρη Αδάμη και την Δόμνα Ζαφειροπούλου, και δραστηριοποιείται στην οργάνωση μεγάλων πολιτιστικών εκδηλώσεων αλλά και εκδηλώσεις που απευθύνονται σε παιδιά. Με ποιότητα, φαντασία, χιούμορ και υψηλή αισθητική, οι μαγικές σβούρες στοχεύουν σε προγράμματα για όλες τις ηλικίες που καλύπτουν πολλές μορφές ψυχαγωγίας και διασκέδασης από την πιο απλή ως την πιο σύνθετη. Η ομάδα μαγικές σβούρες είναι μέλος του Ελληνικού Κέντρου Θεάτρου για τα Παιδιά και τους Νέους .

Αυτό το καλοκαίρι η θεατρική ομάδα παρουσιάζει την ιστορία “Το παραμύθι του Μεγαλέξανδρου”, σε κείμενο και σκηνοθεσία του Δημήτρη Αδάμη. Η παράσταση παρουσιάζεται σε μεγάλες πόλεις της Ελλάδας, ενώ έχει τεθεί υπό την αιγίδα του Δήμου Βέροιας όπου έκανε εντυπωσιακή έναρξη των παραστάσεών της στις 25 Ιουνίου 2013, στον Αύλειο χώρο των Βασιλικών Τάφων στη Βεργίνα. Η ιστορία του Μεγαλέξανδρου μέσα από μια παράσταση όπου ζωντανεύουν οι μύθοι, οι θρύλοι σε ένα καινούργιο παραμύθι όπως λέει και ο σκηνοθέτης της παράστασης, ο οποίος μετά από έρευνα κατάφερε να δημιουργήσει μια παράσταση που στόχο έχει να διδάξει την ιστορία μέσα από την τέχνη αλλά και να εξάψει την φαντασία των παιδιών. Ο Μεγαλέξανδρος, ο Βασιλιάς Φίλιππος, η Ολυμπιάδα και ο Βουκεφάλας ζωντανεύουν με έναν ιδιαίτερο τρόπο, σε ένα ταξίδι μέσα στον χώρο και στον χρόνο, προκαλώντας ποικίλα συναισθήματα ανάλογα με την έκβαση της ιστορίας. Η μουσική σε παραδοσιακούς αλλά και ανατολίτικους ήχους, τα οπτικά εφέ με τον ατμοσφαιρικό φωτισμό, το εντυπωσιακό σκηνικό που εναλλάσσεται ανάλογα με τις περιστάσεις και οι ηθοποιοί που ερμηνεύουν με πάθος και ζωντάνια τους ρόλους τους, συντελούν στην μεγάλη επιτυχία της παράστασης.

Η παράσταση καταφέρνει με έναν μοναδικό τρόπο να μεταφέρει την ιστορία ενός ήρωα και να περάσει στα παιδιά τα μηνύματα του θάρρους, της φιλίας, τη δύναμη της θέλησης, δίνοντας στον μύθο του Μεγαλέξανδρου μια διαχρονική διάσταση.

Οι συντελεστές της παράστασης είναι:
Κείμενο-Σκηνοθεσία: Δημήτρης Αδάμης
Σκηνικά: Πολυάννα Παρασκευά
Κοστούμια: Πέννυ Αμπλά-Δημήτρης Αδάμης
Κίνηση: Σταύρος Αποστολάτος
Τραγούδι Γοργόνας και Φινάλε: Τατιάνα Ζωγράφου
Ενορχήστρωση-Διασκευή: Γιώργος Κωνσταντινίδης
Φωτισμοί: Γιώργος Ανεστόπουλος
Βοηθός σκηνοθέτη: Λίνα Λιακοπούλου
Παίζουν:
Δημήτρης Αγοράς, Αλέξης Βιδαλάκης, Πέτρος Ιωάννου, Θώμη Κοσκώση, Δημήτρης Μαχαίρας, Γιώργος Μπαλόπητας , Μαρία Παπαδοπούλου, Μαριλίζα Χρονέα.

Το πρόγραμμα των παραστάσεων:
Κηποθέατρο του Δημοτικού πάρκου Αγρινίου την Τετάρτη 3 Ιουλίου και ώρα 21:00

Στην Άρτα την Πέμπτη 4 Ιουλίου

Στην Κέρκυρα Παρασκευή 5 Ιουλίου

Θέατρο Μεσαιωνικής Τάφρου “Μελίνα Μερκούρη” την Δευτέρα 8 Ιουλίου στις 21:00. Με την στήριξη του Δημοτικού Οργανισμού Πολιτισμού – Αθλητισμού
Χορηγός επικοινωνίας flust.gr

Πάρκο του Λαού – Θέατρο Ορέστη Μακρή την Πέμπτη 11 Ιουλίου και ώρα 21:00 Μέρος των εσόδων θα διατεθεί για το σύλλογο “ Άνθρωπος – Ελπίδα – Πολιτισμός”

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Η υπόθεση Snowden, τα ατομικά δικαιώματα και ο ρόλος του Κράτους, του Πάρι Ασλανίδη
Next Μια νόστιμη Ελλάδα στο ποτήρι σου!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη