Κρύο… καιρός για σούπα!

Ας μιλήσουμε για…σούπα! Για εκείνες τις ημέρες που θέλουμε να φάμε κάτι ελαφρύ ή για εκείνες που ειδικά τώρα το χειμώνα, τα κρυολογήματα είναι συχνά και θέλουμε κάτι ζεστό να μας δυναμώσει. Από το huffingtonpost  ανακαλύψαμε μια σούπα διαφορετική και πολύ δυναμωτική!

Σούπα Borscht

Θα χρειαστούμε:
8 φλιτζάνια ζωμό βοδινό
1 κιλό κότσι από το κρέας
1 μεγάλο κρεμμύδι, ξεφλουδισμένο, σε τέταρτα
4 μεγάλα παντζάρια, ψιλοκομμένα
4 καρότα, αποφλοιωμένα ψιλοκομμένα
1 μεγάλο παντζάρι  κομμένο σε κύβους
2 φλιτζάνια λάχανο κομμένο σε λεπτές φέτες
3/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​άνηθο
3 κουταλιές σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 φλιτζάνι ξινή κρέμα
Αλάτι και πιπέρι για τη γεύση

Βράζουμε για μιάμιση ώρα περίπου, το κότσι με το κρεμμύδι και 4 φλυτζάνια από το ζωμό μέχρι να μαλακώσει το κρέας.Αφαιρούμε από το κρέας το λίπος τα νεύρα και το κόκαλο και το αφήνουμε να κρυώσει τουλάχιστον 4 ώρες.Οταν κρυώσει αφαιρούμε την κρούστα λίπους. Προσθέτουμε τα υπόλοιπα 4 φλιτζάνια ζωμό τα πατζάρια και τα καρότα και τα βράζουμε για 30 λεπτά. Μετά ρίχνουμε το λάχανο και τον άνιθο και το αφήνουμε για ακόμη 15 λεπτά. Στο τέλος βάζουμε το αλάτι, το πιπέρι και το ξύδι. Σερβίρουμε σε μπολ,προσθέτοντας ένα κουτάλι ξινόκρεμα σε κάθε μπολ.

 
 

 

Published by

Κατερίνα Σταματελοπούλου

Σπούδασε Marketing, Αποτελεσματική Διοίκηση Επιχειρήσεων και Οργανισμών (MBA), Marketing and Communication Management, Marketing Research & Social Media Analytics. Εμπνευστής και chief editor του flust.gr. Είναι Brand & Communications Strategist.
Prev Πότε θα γίνουμε Μπογκοτά; Της Τζίνας Δαβιλά
Next Ο Wilhem Latchoumia στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών