Κοτόπουλο σε σάλτσα μπύρας, της Εμμανουέλας Κόκκαλη

10872299_10204830721423522_1378878203_n

Ένα μεγάλο καλάθι – δώρο από την Αθηναϊκή Ζυθοποιία που ήρθε σήμερα στο σπίτι, γεμάτο μπύρες, μου θύμισε πόσο νόστιμο είναι το κοτόπουλο βρασμένο σε σάλτσα μπύρας! Είχα καιρό να το κάνω αυτό το φαγητό. Και ξέρετε, μόλις βράσει το κοτόπουλο, το βγάζω από την κατσαρόλα και στην ίδια σάλτσα προσθέτω νεράκι και βράζω μέσα το ρύζι. Όνειρο!

Υλικά:

2 μπούτια κοτόπουλο (μπορείτε να διαλέξετε και φιλέτο, αλλά εγώ προτιμώ ολόκληρο το μπούτι, γιατί στο κόκκαλο και στην πετσούλα βρίσκεται όλη η γεύση!)
1 κουτάκι μπύρα fischer
1 λεμόνι (χυμό και ξύσμα)
2 κουτ. Σούπας μουστάρδα
αλάτι/πιπέρι
λίγο ελαιόλαδο
2 φλιτζάνια ρύζι για πιλάφι

Εκτέλεση:

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε από όλες τις πλευρές το κοτόπουλο. Ρίχνουμε μέσα όλο το κουτάκι μπίρα, αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να βράσει λίγο το κοτόπουλο μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Προσθέτουμε και τη μουστάρδα, το λεμόνι και λίγο νεράκι και αφήνουμε άλλα 10 λεπτά να δέσει η σάλτσα. Αφαιρούμε το κοτόπουλο με λίγη σαλτσούλα, ρίχνουμε μέσα στην κατσαρόλα το ρύζι, αλατίζουμε κι άλλο, προσθέτουμε λίγο νερό και αφήνουμε, μέχρι να βράσει. Σερβίρουμε ζεστό.

Published by

Εμμανουέλα Κόκκαλη

Γράφει με μεγάλη χαρά κείμενα με συνταγές που η ίδια μαγείρευε καθημερινά στο σπίτι της.Ένα απόγευμα, τον Φεβρουάριο του 2010, καθώς διαβάζει ένα blog, ακολουθεί τα βήματα δημιουργίας ενός δικού της και βρίσκεται μπροστά σε μια χαρούμενη σελίδα με το όνομα Εating Αround, ένα blog φαγητού. Παράλληλα, δίνει κείμενα στο trome.gr, το lovecooking.gr και το lifezone.gr, το AthinoramaUmami.gr, το exostispress.gr και φυσικά στο Flust.gr. Μαγειρεύει επίσης στην εκπομπή Join Us του Σκαι και είναι ραδιοφωνική παραγωγός στο amagiradio.com
Prev Είδα το Cleansed της Sarah Kane για δεύτερη φορά, της Χριστίνας Καλογεροπούλου
Next Ζάπινγκ στην Ολομέλεια – Δεκέμβριος 2014