Καλοκαιρινές διακοπές με μειωμένες τιμές στα ξενοδοχεία

Το καλοκαίρι είναι πλέον εδώ επίσημα και οι φορείς που ασχολούνται με τον τουρισμό, ερευνούν την πορεία του και το αν τελικά θα εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις πού έδιναν θεαματική αύξηση. Όσον αφορά πάντως τις τιμές των ξενοδοχείων σύμφωνα και με την μηχανή αναζήτησης και σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών trivago.gr και με το traveltimes καταγράφεται αισθητή μείωση των τιμών έως και 49% σε δημοφιλείς ελληνικούς προορισμούς.

Οι ελληνικοί προορισμοί φαίνεται ότι θα έχουν την τιμητική τους καθώς οι τιμές σε σύγκριση με τον περσινό Ιούνιο ακολουθούν πτωτική τροχιά. Το σκηνικό δεν αλλάζει ούτε αυτό το μήνα και η πορεία των ξενοδοχειακών τιμών φαίνεται ότι ακολουθεί μόνο μια κατεύθυνση, αυτήν της μείωσης. Ακόμα και σε κατεξοχήν δημοφιλείς τουριστικούς προορισμούς η μείωση είναι αισθητή και σε κάποιες περιπτώσεις αγγίζει και το 50 τοις εκατό σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012. Πιο συγκεκριμένα, στην Αγ. Γαλήνη Κρήτης, η μέση τιμή διανυκτέρευσης για δίκλινο δωμάτιο παρουσιάζεται μειωμένη κατά 29 τοις εκατό σε σχέση με τον ίδιο μήνα πέρυσι (50 ευρώ έναντι 70 ευρώ το 2012), στα Αμμουδαρά Κρήτης η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 61 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο (μείωση 31 τοις εκατό σε σχέση με τον περσινό πρώτο μήνα του καλοκαιριού), στα κοσμοπολίτικα Χανιά η μείωση των τιμών είναι μικρότερη της τάξεως του 13 τοις εκατό, αλλά αξιοσημείωτο είναι ότι και σε αυτή την περίπτωση το πρόσημο της διακύμανσης των τιμών είναι αρνητικό (μέση τιμή 65 ευρώ έναντι 75 ευρώ το προηγούμενο έτος). Στη Χερσόνησο Κρήτης η μείωση των τιμών αγγίζει το 21 τοις εκατό και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 60 ευρώ, ενώ το 2012 άγγιζε τα 76 ευρώ, ενώ ακόμα και στην Ελούντα, προορισμό που πολλοί σταρ του Χόλιγουντ επιλέγουν για τις διακοπές τους οι τιμές παρουσιάζουν μείωση σε σχέση με το 2012 με τη μέση τιμή να διαμορφώνεται στα 206 ευρώ (ποσοστό μείωσης 17% σε σχέση με τον Ιούνιο 2012). Στην Ιεράπετρα το ποσοστό μείωσης της μέσης τιμής διανυκτέρευσης είναι 24 τοις εκατό (68 ευρώ ανά διανυκτέρευση έναντι 89 ευρώ τον προηγούμενο Ιούνιο) ενώ στην Ίο το ποσοστό μείωσης είναι μόλις πέντε τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι, με τις τιμές όμως να διατηρούνται σε πολύ χαμηλά επίπεδα, 40 ευρώ ανά διανυκτέρευση.

Στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων, τη Σύρο η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 58 ευρώ, με το ποσοστό μείωσης σε σχέση με τον Ιούνιο του 2012 να αγγίζει το 22 τοις εκατό. Στην Παροικία της Πάρου το ποσοστό μείωσης στη μέση τιμή διανυκτέρευσης είναι της τάξεως του 21 τοις εκατό (53 ευρώ για δίκλινο δωμάτιο), ενώ στην Νικιάνα της Λευκάδας το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών σκαρφαλώνει στο 36 τοις εκατό με μέση τιμή 54 ευρώ έναντι 85 ευρώ τον Ιούνιο του 2012. Ακόμα μεγαλύτερο το ποσοστό μείωσης των τιμών στη Μεγάλη Άμμο Σκιάθου, 42 τοις εκατό και τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κατρακυλά στα 93 ευρώ σε σχέση με τα 161 ευρώ που ήταν τον Ιούνιο του 2012. Και στη Νάξο το ίδιο πτωτικό μοτίβο, με τη μέση τιμή να κυμαίνεται στα 41 ευρώ ανά διανυκτέρευση (11 τοις εκατό μείωση σε σχέση με τον περσινό Ιούνιο), ενώ το χορό της πτώσης τιμών ακολουθεί και το νησί των ανέμων (μείωση οχτώ τοις εκατό) με μέση τιμή διανυκτέρευσης τα 126 ευρώ. Το μεγαλύτερο ποσοστό μείωσης παρατηρείται στην Κεφαλονιά και πιο συγκεκριμένα στα Λουρδάτα, με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κατρακυλά στα 33 ευρώ και το ποσοστό μείωσης των ξενοδοχειακών τιμών να σκαρφαλώνει στο 49 τοις εκατό σε σχέση με τον Ιούνιο 2012.

Η Κως παραμένει φτηνή με μέση τιμή διανυκτέρευσης στα 51 ευρώ, ωστόσο και εδώ παρατηρείται μείωση σε σχέση με πέρυσι (έξι τοις εκατό). Στις Μπενίτσες της Κέρκυρας το ποσοστό μείωσης αγγίζει το 25 τοις εκατό (μέση τιμή διανυκτέρευσης 43 ευρώ έναντι 57 ευρώ τον Ιούνιο του 2012), στο Φηροστεφάνι Σαντορίνης το ποσοστό μείωσης είναι της τάξεως του εννέα τοις εκατό (μέση τιμή διανυκτέρευσης 192 ευρώ), ενώ στο Ημεροβίγλι εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους δημοφιλείς προορισμούς παρατηρείται μικρή αύξηση της μέσης τιμής διανυκτέρευσης (μόλις τέσσερα τοις εκατό) στα 257 ευρώ.
Το ίδιο σκηνικό και στην Κύπρο, με τις τιμές να πέφτουν σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο αλλά χωρίς μεγάλες εκπλήξεις.

Στην Λάρνακα, η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 76 ευρώ (ποσοστό μείωσης οχτώ τοις εκατό σε σχέση με το 2012), στην Πόλη Χρυσοχούς το ποσοστό μείωσης είναι μεγαλύτερο, 11 τοις εκατό με τη μέση τιμή διανυκτέρευσης να κυμαίνεται στα 97 ευρώ. Στη Λευκωσία, το ποσοστό μείωσης των τιμών σε σχέση με τον προηγούμενο Ιούνιο είναι μόλις δυο τοις εκατό και η μέση τιμή διανυκτέρευσης κυμαίνεται στα 111 ευρώ.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Πώς ένα άγαλμα μπορεί να "ζωντανέψει"…
Next Στο Πεδίον του Άρεως με την Αναστασία μας, της Χάρης Κοντού