Καλοκαίρι είπαμε… αλλά για τα άλλα δεν είπαμε! της Αναστασίας Κορινθίου

@flickr.com flust.gr

Ήρθε το καλοκαίρι…. ήρθε το καλοκαίρι…. θα μαγειρέψουμε και πάλι μελιτζάνες παπουτσάκια και γεμιστά με φρέσκες ντοματούλες… θα φτιάξουμε γλυκό φράουλα και λικέρ κεράσι να πίνουμε τα βράδια να μας τσιμπάνε τα κουνούπια και μάτι να μην κλείνουμε μια από την φαγούρα και μια από την κρεβατομουρμούρα που κάηκε το παιδί στον ήλιο… που ακρίβυναν τα αντηλιακά και ομπρέλα δεν νοικιάσαμε… το εξοχικό το ξενοικιάσαμε και τώρα θα φιλοξενήσουμε όλο το σοι από την Αρκαδία συν την κουμπάρα από τον Έβρο που έχει γιο φαντάρο στην Κω… Τα πόδια του να σκουπίσει ο φαντάρος στο πατάκι… που μέχρι σήμερα άμμο μάζευα από την θάλασσα στο καθιστικό. Βουλιαγμένη ο τριθέσιος, ακτή Ιπανεμα ο διθέσιος το κέρατο μου… ναι, το κέρατο διότι τώρα που έβγαλα το μπούτι έξω χωρίς καλσόν και φάνηκε η κυτταρίτιδα ήρθε και μου θέλει γκόμενα ο Μήτσος, πιτσιρίκα και «ακυταρίδωτη», που δεν βλέπει την φαλάκρα του… βαλε αγάπη μου κρέμα αντηλιακή και στην φαλάκρα που ήρθε και έγινε σαν καρπούζι… καρπούζι να αγοράσουμε να φάμε στο μπαλκόνι… χωρίς φέτα… αυτή ακρίβυνε…

Και σου είπα, πέρνα και ένα σφουγγάρισμα μετά το λάστιχο στα φυτά την τραπεζαρία, που γλίστρησα και να την πάλι η μέση μου μετά το μάζεμα των χαλιών, το σήκωμα των χειμερινών, το κατέβασμα των καλοκαιρινών και των… καντηλιών! Ααχ, καλοκαίρι είπαμε.. δεν είπαμε το κέρατο μου… Ένα χειμώνα παρακαλώ στο τρία με σαλάτα χωριάτικη γιατί έχω και τα 4 παιδιά στο σπίτι χωρίς σχολείο, παιδικό και οικιακή βοηθό… Ο Θεός βοηθός… ήρθε καλοκαίρι και σε μένα… κλιμακτήριος κάτω από την κληματαριά! Ένα χειμώνα παρακαλώ τώρα… πριν βγει και ο κολιός του Αυγούστου και εμένα το λάδι μου… το κέρατο μου… λέμε!

Published by

Αναστασία Κορινθίου

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1971, αλλά επέλεξε την Ρόδο για να ζήσει και να δημιουργήσει τα ενήλικα παραμύθια της. Σπούδασε νηπιαγωγός αλλά ποτέ δεν άσκησε το συγκεκριμένο επάγγελμα μιας και την κέρδισε το ραδιόφωνο από πολύ νωρίς. Στον χώρο της συγγραφής μπήκε το 2004 με το βιβλίο της «Γυναίκες από πέτρα». Ακολούθησε η «Καρδιά ενός αγγέλου» που μεταφέρθηκε τηλεοπτικά από τον Στράτο Μαρκίδη, το «Βαρλίκι», «Χρονικό μιας απιστίας», «Η Αδελφότητα των Γκρίζων Κροτάφων» «Σου τηλεφώνησα για ένα αντίο». Παρουσιάστρια της εκπομπής καλώς τους στην τηλεόραση ΑΙΓΑΙΟ το 2014-2015, ραδιοφωνική παραγωγός στον ΠΑΛΜΟ. Για το καλοκαίρι του 2015 παρουσιάζει την εκπομπή "Για πάρτη σας" που ταξιδεύει στα νησιά του Ν.Αιγαίου από το κανάλι ΑΡΤ tv.
Prev Από την ιδέα στην υλοποίηση στο 3o θερινό σχολείο νεανικής επιχειρηματικότητας, του Παν. Αιγαίου
Next Νέες χαρούμενες συνταγές! της Εμμανουέλας Κόκκαλη