Καλή παρέα, καλή διάθεση και καλοκαιρινή έξοδος

Ψάχνουμε να βρούμε τρόπους να διασκεδάζουμε τρώγοντας και πίνοντας αλλά με μια πολύ σημαντική προϋπόθεση… να μην ξοδεύουμε. Η αντίληψη ότι περνάς καλά μόνο ξοδεύοντας είναι πια μια μακρινή ανάμνηση, αλλά αυτό ίσως μας δίνει την ευκαιρία να αναζητήσουμε με επιτυχία διαφορετικούς και πιο ουσιαστικούς τρόπους να χαρούμε το καλοκαίρι που είναι εδώ. Οι παραλίες μας καλούν να τις επισκεφτούμε με μόνο την πετσέτα το μαγιό μας και snacks από το σπίτι. Τα πάρτυ- ρεφενέ στα σπίτια επιστρέφουν δυναμικά και τα μπαλκόνια και οι βεράντες γίνονται τα clubs της νέαs εποχής.

Με λίγα λόγια, συγκεντρώνουμε ιδέες για εξόδους… χωρίς έξοδα όπως πολύ σωστά διαβάζουμε και στο in2life. “Το άραγμα στις πλατείες επιστρέφει για να μείνει και οι παρέες των εικοσάρηδων δίνουν το σύνθημα σε όλες τις ηλικίες για το «back to basics» των φοιτητικών μας χρόνων. Τα γειτονικά μπαράκια προσφέρουν τη μουσική, ενώ εσείς μπορείτε να κάνετε δωρεάν –ή έστω, με το κόστος ενός κουτιού μπύρας- ό,τι ακριβώς θα κάνατε και στο μπαρ. Υπαίθριο φαγητό «Πάρτε φαγητά, πάρτε ποτά, πάρτε παιχνίδια και ελάτε να μας κάνουμε το τραπέζι! Φανταστείτε να πάρουμε τα ποδήλατα (τα πατίνια, τα πόδια, το λεωφορείο), να βγούμε στις πλατείες, να στήσουμε τραπέζια, να φέρουμε τα ταψιά μας, τα ποτά μας, να επιστρατεύσουμε τους μουσικούς μας και επιτέλους… να αξιοποιήσουμε αλλιώς αυτά τα ελάχιστα τετραγωνικά που μας αναλογούν», καλούσε μέσω του blog της η ομάδα του Lunch Street Party, η οποία εμφανίστηκε τα τελευταία χρόνια και καθιέρωσε την ιδέα του ρεφενέ τσιμπουσιού στις γειτονιές της Αθήνας. Και μπορεί η συγκεκριμένη ομάδα να διοργανώνει αραιά και πού τέτοια events, αλλά η ιδέα μπορεί να εφαρμοστεί και από κάθε παρέα μεμονωμένα, στην πιο απλή μορφή της.” Και βέβαια υπάρχουν πάντα οι καλοκαιρινές εκδηλώσεις στους δήμους όλων των πόλεων που και με τον πολιτιστικό τους χαρακτηρά προσθέτουν και μια άλλη χροιά στις εξόδους.

Όπως και να έχει καλή διάθεση να υπάρχει καλή παρέα και οι καλοκαιρινές έξοδοι μπορούν πάντα να μας χαρίσουν ευχάριστες στιγμές με έναν καφέ ή ένα ποτό στο χέρι.

Published by

Editor-in-Chief

Με τη σημασία στο περιεχόμενο και την χρήσιμη πληροφορία, το flust.gr ασχολείται με ό,τι μπορεί να εμπνεύσει και να αλληλεπιδράσει με τους χρήστες που το επιλέγουν. Μέσα από ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της καθημερινότητας από όλο τον κόσμο, μέσα από την τεχνολογία, την κοινωνική ζωή και τους ανθρώπους με θετική διάθεση και έμπνευση!
Prev Ο «Ιπτάμενος Ολλανδός» δεν κάνει αποκλεισμούς, του Βαγγέλη Γεωργίου
Next Σορμπέ βότκα – πορτοκάλι για τους τολμηρούς!, της Εμμανουέλας Κόκκαλη